Σε τρανς γυναίκα ο τίτλος «Μις Ολλανδία 2023»

Ακόμη  μια καινοτόμα για την ιστορία των καλλιστείων συνιστά η στέψη για τη «Μις Ολλανδία 2023». Ο τίτλος απονεμήθηκε συγκεκριμένα στην τρανς γυναίκα Ρίκι Βαλερί Κολέ, είδηση που κάνει τον γύρο του κόσμου.

Πρόκειται για τη δεύτερη τρανς γυναίκα στον κόσμο που καταλαμβάνει τον τίτλο αυτό στα καλλιστεία.

Το 22χρονο μοντέλο και ηθοποιός από την Ολλανδία και τη Μολδαβία, που ζει στην ολλανδική πόλη Μπρέντα διαδέχεται την Όνα Μούντι και προετομάζεται να εκπροσωπήσει τη χώρα του στην 72η διοργάνωση Μις Υφήλιος 2023 στο Ελ Σαλβαδόρ.

Όπως έχει δηλώσει η 22χρονη τρανς, λίγο προτού κλέψει την παράσταση στο Ελ Σαλβαδόρ, στόχος είναι να εκπροσωπήσει δυναμικά την κοινότητα των ΛΟΑΤΚΙ και να στείλε ένα ηχηρό μήνυμα σε όσους υποφέρουν από συμπεριφορές αποκλεισμού.

Η πρώτη φορά που τρανς μοντέλο συμμετείχε σε διαγωνισμό Μις Υφήλιος ήταν το 2018 οπότε και η Άνχελα Πόνσε, από την Ισπανία, πήρε μέρος στη διοργάνωση.


Η Άνχελα Πόνσε


«O κόσμος της μόδας έχει αλλάξει εδώ και πολύ καιρό. Ήμουν η πρώτη trans στην πασαρέλα του Mercedes Fashion Week. Αλλά πρέπει να συνεχίσουμε γιατί υπάρχουν ακόμα πολύ συντηρητικοί άνθρωποι στον κόσμο της μόδας», είχε δηλώσει πριν από πέντε χρόνια. 

.

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: