Σε ίδρυμα θα φιλοξενηθούν τα τέσσερα παιδιά που εγκατέλειψε η μητέρα τους στην Καλαμάτα

Πλέον, στο Νοσοκομείο Παίδων φιλοξενούνται τα τέσσερα παιδιά που τις ημέρες μετά το Πάσχα παραδόθηκαν από τη μητέρα τους στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Καλαμάτας.

Οι υπηρεσίες γνωμοδότησαν αρνητικά για την επιστροφή τους στο οικογενειακό περιβάλλον, ή και σε συγγενικό, ενώ με εισαγγελική πλέον παραγγελία κινούνται οι διαδικασίες για να οδηγηθούν σε ίδρυμα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, όλο αυτό το διάστημα, έγινε διερεύνηση του οικογενειακού περιβάλλοντος των παιδιών με κύριο μέλημα την προστασία τους, ενώ οι δύο γονείς τους εμφανίστηκαν τις επόμενες ημέρες μετανιωμένοι και ζήτησαν να πάρουν πίσω τα παιδιά και να τα μεγαλώσουν, λέγοντας πως ό,τι έγινε ήταν μια κακή στιγμή, έπειτα από έναν περιστασιακό τσακωμού του ζευγαριού.

Από την πλευρά τους, όμως, οι κοινωνικές υπηρεσίες κατέληξαν στο συμπέρασμα -στο πόρισμά τους που κοινοποίησαν στην Εισαγγελία- ότι αυτή τη στιγμή τα παιδιά δεν πρέπει να επιστρέψουν στο οικογενειακό περιβάλλον.

Με εισαγγελική παραγγελία, λοιπόν, την Τετάρτη δόθηκε το πράσινο φως και με όχημα της Αστυνομίας, συνοδεία δύο γυναικών αστυνομικών και της κοινωνικής λειτουργού της Περιφερειακής Ενότητας Μεσσηνίας, Αθηνάς Μαγκουρίλου, τα τέσσερα παιδιά οδηγήθηκαν στο Νοσοκομείο Παίδων για περαιτέρω εξετάσεις και παιδοψυχιατρικό έλεγχο.

Σκοπός είναι στη συνέχεια να φιλοξενηθούν σε ίδρυμα.

ellada

Tags:
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: