Σε επιστράτευση 700 εκπαιδευτικοί στην Ξάνθη! – «Αντιδημοκρατικό το μέτρο»

Σε επιστράτευση 700 εκπαιδευτικοί στην Ξάνθη! – «Αντιδημοκρατικό το μέτρο»Στις πόρτες 700 περίπου εκπαιδευτικών της Δευτεροβάθμιας έχουν αρχίσει και φτάνουν τα έγγραφα της επιστράτευσής τους, με τους ίδιους να κάνουν λόγο για έναν βαθιά αντιδημοκρατικό μέτρο.
«Το μέτρο είναι βαθύτατα αντιδημοκρατικό. Η απεργία είναι ένα μέτρο για να διεκδικήσει ένας εργαζόμενος τα δικαιώματά του» αναφέρει η πρόεδρος της ΕΛΜΕ Ξάνθης κα Μαρία Λυκοπούλου σχολιάζοντας την απόφαση της Κυβέρνησης να επιτάξει τους εκπαιδευτικούς στο άκουσμα και μόνο του ενδεχόμενου απεργιακής κινητοποίησής τους ενόψει και των Πανελλαδικών εξετάσεων.  
«Η επιστράτευση αποφασίστηκε μόνο και στη σκέψη της απεργίας μας και αυτό δείχνει πόσο αντιδημοκρατική είναι.  Τώρα η απαγορεύει και να σκεφτούμε μόνο την απεργία. Δίνει ρεσιτάλ αντιδημοκρατικότητας» σημειώνει η ίδια, εξηγώντας πως «ο τελικός στόχος του σχολείου είναι η μόρφωση των παιδιών και να γίνουν αξιοπρεπείς άνθρωποι. Δεν είμαστε εμείς που βάλαμε το νομοσχέδιο τώρα, αλλά η προτίμησε αυτή την περίοδο για να φέρει αυτή την αντίδραση. Πρώτον για να μας παγιδέψει και δεύτερον για να κάνει επίδειξη δύναμης στους εργαζόμενους για να μην σκέφτονται καν να απεργήσουν». 
Ήδη οι εκπαιδευτικοί της Ξάνθης προσανατολίζονται στο να συνταχθούν με την πρόταση της ΟΛΜΕ για απεργία, αν και από τη στιγμή της επιστράτευσής του δεν μπορούν να απεργήσουν καθώς όπως εξηγεί η κα Λυκοπούλου «δεν θα χαρίσουμε στην κυβέρνησης τις μας. Εμείς θα ψηφίσουμε υπέρ της απεργίας συμβολικά για να δείξουμε τη συσπείρωσή μας σαν κλάδος». 
Από τη μεριά του ο πρόεδρος της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ξάνθης κ. Γεώργιος Παπαδόπουλος εξηγεί πως μέχρι στιγμής οι απαραίτητες ενέργειες για την έναρξη των πανελλαδικών εξετάσεων στην Π.Ε. Ξάνθης κυλούν ομαλά, χωρίς προβλήματα, ενώ όπως χαρακτηριστικά σημειώνει από τη στιγμή που έχει τεθεί σε εφαρμογή το μέτρο της επίταξης των εκπαιδευτικών οι εξετάσεις θα πραγματοποιηθούν κανονικά. 

Σε επιστράτευση 700 εκπαιδευτικοί στην Ξάνθη! – «Αντιδημοκρατικό το μέτρο»

Tags: , , , , , ,
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: