ΣΕ ΔΕΥΤΕΡΟ ΒΑΘΜΟ Η ΔΙΚΗ ΤΟΥ ΓΕΩΡΓΙΑΝΟΥ…

ΣΕ ΔΕΥΤΕΡΟ ΒΑΘΜΟ Η ΔΙΚΗ ΤΟΥ ΓΕΩΡΓΙΑΝΟΥ...

Ρεπορτάζ : Βασιλική Κόκκαλη
(από το protothema.gr)
Στο Μεικτό Ορκωτό Εφετείο της Αθήνας ξεκίνησε, σε δεύτερο βαθμό, η δίκη του Γεωργιανού Δαβίδ Μουρτινέλι, ο οποίος είχε καταδικαστεί πρωτοδίκως σε κάθειρξη 20 ετών και δέκα μηνών για τη του ηθοποιού Νίκου Σεργιανόπουλου…
Το στυγερό , που είχε λάβει χώρα τον Ιούνιο του 2008, είχε συγκλονίσει το πανελλήνιο. Ο δημοφιλής είχε βρει τραγικό θάνατο με 21 μαχαιριές, μέσα στο σπίτι του στο Παγκράτι.
Το πρωτοβάθμιο δικαστήριο είχε κρίνει ένοχο με ομόφωνη απόφασή του, τον Γεωργιανό Δαβίδ Μουρτινέλι για το αδίκημα της ανθρωποκτονίας από πρόθεση, που τελέστηκε σε ήρεμη ψυχική κατάσταση.
Κατά πλειοψηφία, όμως, τα μέλη του Κακουργιοδικείου του είχαν αναγνωρίσει το ελαφρυντικό του προτέρου εντίμου βίου, με αποτέλεσμα να σπάσουν τα ισόβια.
«Ζητώ συγγνώμη από το Θεό και την οικογένειά μου για ό,τι έκανα» είχε αναφέρει στην απολογία του ενώπιον του πρωτοβάθμιου δικαστηρίου ο κατηγορούμενος.
Σήμερα, κατά την έναρξη της δίκης σε δεύτερο βαθμό, που ξεκίνησε με μεγάλη καθυστέρηση (λόγω του τηλεφωνήματος για βόμβα στο Εφετείο), ο κατηγορούμενος δεν θέλησε να τοποθετηθεί επί της υπόθεσης, αλλά δήλωσε ότι εμμένει στα όσα είχε πει στην απολογία του στο πρωτόδικο δικαστήριο.
Η υπεράσπιση του κατηγορουμένου ζήτησε από το δικαστήριο να αναγνωρίσει  την ανάρμοστη συμπεριφορά του θύματος προς το δράστη, αφού, όπως ειπώθηκε, «πρόκειται για ένα έγκλημα που τελέστηκε, ενώ ο κατηγορούμενος δεν ήταν σε ήρεμη ψυχική κατάσταση».
Και αυτό γιατί «με μαχαίρι ο Σεργιανόπουλος ζήτησε από τον κατηγορούμενο πράξη που υπερέβαινε τα εσκαμμένα…».
Το δικαστήριο επιφυλάχθηκε και στη συνέχεια ξεκίνησε την ακροαματική διαδικασία με καταθέσεις γνωστών και φίλων του άτυχου ηθοποιού. Πρώτος στο βήμα του μάρτυρα ανέβηκε ο Π. Λεουτσάκος, ο οποίος ήταν προσωπικός γυμναστής για κάποιους μήνες του Ν. Σεργιανόπουλου. «Επρόκειτο για έναν καλό άνθρωπο, εξαιρετικά χαμηλών τόνων. Εάν δεν έλεγε την επαγγελματική του ιδιότητα κανένας δε φανταζόταν ότι ήταν ηθοποιός. Κύριο χαρακτηριστικό του ήταν η συστολή. Για τα προσωπικά του θέματα μίλαγε σπανιότατα» ανέφερε στην κατάθεσή του ο εν λόγω μάρτυρας.
Στο δικαστήριο κατέθεσαν δύο ακόμα μάρτυρες, οι οποίοι επίσης υποστήριξαν ότι επρόκειτο για ένα ευγενικό και συμπαθή άνθρωπο.
Η δίκη διέκοψε για τις 21 Μαρτίου.

Tags: , , ,
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: