Σας έχει φάει η ρουτίνα; Αυτό είναι το μοναδικό πράγμα που πρέπει να κάνετε για να ανανεώσετε την σχέση σας στο.. κρεβάτι!

Ελάχιστα ζευγάρια σε μακροχρόνια σχέση δεν έχουνε πέσει στην παγίδα της ρουτίνας στη σeξουαλική τους ζωή. Αυτό που δύσκολα μπορείς να ξεχωρίσουν τα ζευγάρια είναι αν πρόκεται για κάτι φυσιολογικό (συμβαίνει) ή για ένα πρόβλημα που δεν διορθώνεται- γιατί οι αιτίες είναι βαθύτερες στη σχέση.

Όπως εξηγεί στο αμερικάνικο SELF, o θεραπευτής Gary Brown, «Συχνά το πάθος μετατρέπεται σε συμπόνοια και συντροφικότητα, και τα συναισθήματα γίνονται πιο απαλά. Η έμφαση δεν δίνεται πια στη σeξουαλικότητα, αλλά στο συναίσθημα. Κι αυτό δεν είναι απαραίτητα κακό. Η σe ξουαλική ζωή γίνεται λιγότερο σημαντική και αυτό είναι κάτι που πιθανότητα θα συμβεί, είναι φυσιολογικό».

«Πολλές φορές συμβαίνει να βλέπω ζευγάρια που παραπονιούνται ότι έχει μειωθεί η συχνότητα ή η ποιότητα της σeξουαλικής τους ζωής. Ωστόσο, στην πορεία αντιλαμβανόμαστε, με τη θεραπεία, ότι η αιτία δεν είναι το σe ξ αυτό καθ’ αυτό, αλλά κάποιο άλλο τραύμα μέσα στη σχέση που αντανακλάται στη σe ξουαλική ζωή» προσθέτει η θεραπεύτρια Lexx Brown-James. 

Η λύση; Υπάρχει εφόσον και τα δυο μέλη της σχέσης συμφωνήσουν σ’ ένα βασικό πράγμα: ότι θα δουλέψουν μαζί για να λύσουν το πρόβλημα. «Κάποιες φορές η σeξουαλική μας ζωή χρειάζεται αλλαγή.» λέει ο Brown, «Να υπάρχει ανοιχτή επικοινωνία και κάθε άτομο είναι πρόθυμο να δοκιμάσει, και οι δυο μαζί να δουλέψουν πάνω σ’ αυτή την αλλαγή, αλλά πρέπει να το επιθυμούν να το κάνουν!». Μάλιστα, διευκρινίζει ότι «ακόμα κι αν η επικοινωνία σας είναι καλή, θα πρέπει και οι δυο να επενδύσετε στη βελτίωση της σeξουαλικής σας ζωής. Δεν αρκεί μόνο να αυξήσετε τις συνευρέσεις, πρέπει να διορθώσετε και την αιτία που προκάλεσε τη ρουτίνα στη σeξουαλική σας ζωή. Και να πρέπει να είστε και οι δυο αφοσιωμένοι σ’ αυτό το στόχο».

 

sxeseis

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: