Σάκης Κεχαγιόγλου: Θα γράψω βιβλίο για την Ειρήνη Μελισσαροπούλου

Για την υπόθεση της Ειρήνης Μελισσαροπούλου που φυλακίστηκε για την υπόθεση ναρκωτικών στο Χονγκ Κονγκ και τελικά αθωώθηκε μίλησε ο δικηγόρος της Σάκης Κεχαγιόγλου το πρωί της Παρασκευής (27/10). Όπως δήλωσε θα γράψει βιβλίο για την περιπέτεια που έζησε η πελάτισσά του ενώ τόνισε ότι θα αποκαλύψει στοιχεία από τη δίκη.

Ο δικηγόρος Σάκης Κεχαγιόγλου μίλησε στην εκπομπή του MEGA «Κοινωνία Ώρα MEGA» με τον Ιορδάνη Χασαπόπουλο και την Ανθή Βούλγαρη και εστίασε στην αθώωση της Ειρήνης Μελισσαροπούλου και από τα ελληνικά δικαστήρια.

«Η Ειρήνη τον Μάρτιο του 2019 αθωώθηκε ομόφωνα από το Ανώτατο Δικαστήριο του Χονγκ Κονγκ. Η υπόθεση είχε απασχολήσει την Ελλάδα και όχι μόνο, είχε μείνει 16 μήνες προσωρινά κρατούμενη στις φυλακές του Χονγκ Κονγκ και μετά από μία αναλυτική διαδικασία με πολλά σκαμπανεβάσματα, αθωώθηκε από 7μελες σώμα ενόρκων. Επέστρεψε στην Ελλάδα αλλά κατά τον νόμο, τα αδικήματα που διαπράττονται από ημεδαπούς στο εξωτερικό όταν αφορούν στα ναρκωτικά και κάποια άλλα αδικήματα, δικάζονται και στην Ελλάδα», είπε αρχικά.

«Η υπόθεση δικάστηκε στην ουσία της όχι τυπικά, από 3μελές Εφετείο Κακουργημάτων στην Αθήνα και μετά από αθωωτική πρόταση της εισαγγελέως αθωώθηκε επίσης ομόφωνα. Είναι η 2η αθωωτική για τα 2,5 κιλά κοκαΐνης που βρέθηκε στις αποσκευές της. η ουσία είναι ότι η Ειρήνη δεν γνώριζε ότι υπήρχαν τα ναρκωτικά στην τσάντα της. Και τα δύο δικαστήρια δέχθηκαν τον ισχυρισμό της Ειρήνης ότι της δόθηκε η αποσκευή με πολύ καλά κρυμμένη και καμουφλαρισμένη την ποσότητα. Η Ειρήνη απολογήθηκε και εδώ, απάντησε σε πολλές ερωτήσεις της εισαγγελέως και της έδρας. Ήμουν εξαρχής πεπεισμένος για την αθωότητα της Ειρήνης Μελισσαροπούλου. Η προϋπόθεση του να είσαι «βαποράκι» είναι να είσαι αμέριμνος και άσχετος με το τι κουβαλάς» επεσήμανε ο Σάκης Κεχαγιόγλου.

Πού βασίστηκε η υπεράσπιση

Μιλώντας για την υπεράσπιση της Ειρήνης Μελισσαροπούλου ο δικηγόρος υπογράμμισε: «Όταν γνωρίζει τι μεταφέρει ο καθένας, οι τελωνειακοί και αστυνομικοί είναι πολύ έμπειροι. Και μπορούν να διαπιστώσουν από τις αντιδράσεις τι μπορεί να συμβαίνει. Η Ειρήνη πέρασε στο Χονγκ Κονγκ τον έλεγχο αμέριμνη χωρίς να γνωρίζει κάτι. Στο δικαστήριο στην Κίνα, ένα από τα στοιχεία που στηρίχθηκε η υπεράσπιση ήταν οι αντιδράσεις της Ειρήνης όταν έφτασε εκεί, έγινε η έρευνα και αφού ξεκόλλησαν το θερμοκολλημένη βάση του σακιδίου που κουβαλούσε, και βρέθηκε η ναρκωτική ουσία, ρωτήθηκαν οι αστυνομικοί στο Χονγκ Κονγκ για τα αντιδράσεις της όταν βρέθηκε η ουσία. Εκείνοι απάντησαν με ειλικρίνεια ότι έπεσε από τα σύννεφα όταν τα είδε. Είχαμε και άλλα στοιχεία, είχαμε ζητήσει την λήψη αποτυπωμάτων για την κοκαΐνη και αν πέρασε από τα χέρια της».

«Θα αποκαλύψω και άλλα στοιχεία για την δίκη της Ειρήνης στο Χονγκ Κονγκ», ανέφερε κλείνοντας.

ΚΟΙΝΩΝΙΑμοντελοΣακης ΚεχαγιογλουΧονγκ Κονγκ

.

Πηγή: Protothema.gr

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: