Ρούλα Πισπιρίγκου – Η ΕΛΑΣ απαντά στον Κούγια για τα περί ξυλοδαρμού: Έχει καταθέσει, υπάρχει και ιατροδικαστική, δεν διαπιστώθηκε κάτι

Απάντηση στις αιχμές που άφησε ο Αλέξης Κούγιας για ξυλοδαρμό της Ρούλας Πισπιρίγκου από αστυνομικούς έδωσε η ΕΛΑΣ, μέσω της εκπροσώπου Τύπου του σώματος, Κωνσταντίνας Δημογλίδου.

«Όπως και τότε -από το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας είχε εκδοθεί μία ανακοίνωση σχετικά με το περιστατικό- οι συνάδελφοι, μόλις διαπίστωσαν ότι υπάρχουν τέτοια δημοσιεύματα για ξυλοδαρμό της συγκεκριμένης κατηγορούμενης, αλλά και δηλώσεις των συγγενικών της προσώπων γι’ αυτό το περιστατικό, άμεσα την κάλεσαν για κατάθεση -απάντησε μόνη της νομίζω σε αυτό- κι αυτό ανήκει στο προανακριτικό υλικό. Φαντάζομαι ότι ο συνήγορός της έχει πρόσβαση στη δικογραφία» είπε αρχικά η κυρία Δημογλίδου στον Alpha και την εκπομπή “Tlive”.

Και συμπλήρωσε: «Εχει συμπεριληφθεί στη δικογραφία και η κατάθεσή της και η ιατροδικαστική έκθεση, στην οποία απ’ όσο γνωρίζω δεν διαπιστώθηκε κάτι. Κατανοούμε το δικαίωμα κάθε κατηγορούμενου να υποστηρίξει ό,τι θέλει μέχρι το τέλος, να προστατεύσει τον εαυτό του, να μην αποδεχτεί την ενοχή του, αλλά είναι άδικο για την Αστυνομία, ειδικά της ΓΑΔΑ, να γίνονται τέτοιες δηλώσεις, όταν υπάρχει κατάθεση της κατηγορούμενης».

Απάντηση Κούγια

Ο δικηγόρος της Ρούλας Πισπιρίγκου, ωστόσο, κ. Αλέξης Κούγιας, ο οποίος είχε καταγγείλει την περασμένη εβδομάδα, σε ραδιόφωνο της Πάτρας, ότι η Ρούλα Πισπιρίγκου υπήρξε θύμα ξυλοδαρμού από αστυνομικούς στη ΓΑΔΑ, προκειμένου να ομολογήσει, επανήλθε, απαντώντας στην εκπρόσωπο της ΕΛΑΣ:

Πληροφορήθηκα τις δηλώσεις της επιτέλους επίσημης εκπροσώπου της ΕΛΑΣ, κας Δημογλίδου και έχω να κάνω τις εξής παρατηρήσεις:

1) Χαίρομαι που επιτέλους μετά την καταγγελία μου για τους «επαγγελματίες» συνδικαλιστές της ΕΛΑΣ που εξέθεταν καθημερινά την ΕΛΑΣ και τους συναδέλφους τους, γιατί είχαν μεταβληθεί σε συμπαρουσιαστές συγκεκριμένων εκπομπών, ο ένας μάλιστα έχει αφήσει και μούσι (πρώτη φορά έχω δει στην καριέρα μου συνδικαλιστή της ΕΛΑΣ με μούσι) και οι οποίοι, χωρίς να γνωρίζουν το παραμικρό για τις δικογραφίες πολύ σημαντικών υποθέσεων, παραπληροφορούσαν καθημερινά την ελληνική κοινωνία, μη σεβόμενοι το τεκμήριο αθωότητας των κατηγορουμένων και το έργο της Δικαιοσύνης.

2) Λυπάμαι που θα στενοχωρήσω την κα εκπρόσωπο, αλλά πρώτη φορά, στα σχεδόν 50 της καριέρας μου, συναντώ υπόθεση, στην οποίαν η ΕΛΑΣ να έχει κάνει προανάκριση και ακολούθως, σε κατηγορούμενη που έχει αρνηθεί την ενοχή της, μετά από πολύωρη προανακριτική διαδικασία (αλήθεια τι συνέβη εκεί επί τόσες ώρες?), να την αναγκάζουν, ενώ κρατείται στα κρατητήρια της ασφάλειας Αττικής, χωρίς προστασία ουδενός δικηγόρου, να δώσει κατάθεση, όχι για την κατηγορία, την οποίαν αντιμετωπίζει, αλλά για να βεβαιώσει ότι δεν την υπέβαλλαν σε βασανιστήρια και δεν την έδειραν.

Είναι τυχεροί εκεί στο τμήμα προστασίας των εγκλημάτων κατά της ζωής, που δεν ήμουν τότε δικηγόρος της και είναι επίσης τυχεροί, γιατί σήμερα πληροφορήθηκα αυτή την πρωτοφανή για τα ελληνικά δικαστικά χρονικά λήψη καταθέσεως από την ΕΛΑΣ, για κρατούμενο απ’ αυτήν.

Υπενθυμίζεται ότι, νωρίτερα σήμερα, η Ρούλα Πισπιρίγκου πήρε προθεσμία για ν’ απολογηθεί στις 16 Νοεμβρίου, καθώς είχε κληθεί σε απολογία για τους θανάτους των δύο μικρότερων παιδιών της, της Μαλένας και της Ίριδας.
.

Πηγή: Protothema.gr

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: