Ρωσικό αεροσκάφος παρενόχλησε αμερικανικό drone στη Συρία

Σοβαρό περιστατικό παρενόχλησης αμερικανικού μη επανδρωμένου αεροσκάφος από ρωσικό μαχητικό πάνω από τη Συρία αποκάλυψε το αμερικανικό υπουργείο Άμυνας.

Το περιστατικό συνέβη την Κυριακή 23 Ιουλίου όταν το αμερικανικό drone μετείχε σε επιχειρήσεις κατά των μαχητών της ISIS.

Στο βίντεο από τις κάμερες του αμερικανικού drone φαίνεται ένα ρωσικό Su-35 να φτάνει σε απόσταση λίγων μέτρων αριστερά και πίσω από drone τύπου MQ-9.

Στη συνέχεια απομακρύνθηκε πετώντας φωτοβολίδες που χρησιμοποιούν τα μαχητικά να παραπλανήσουν τους αντιαεροπορικούς πυραύλους.

Μία από αυτές προκάλεσε σοβαρές ζημιές στον έλικα του αμερικανικού drone, αν και οι χειριστές του κατάφεραν να το προσγειώσουν στη βάση του.

Τον Μάρτιο ρωσικό μαχητικό Su-27 είχε προκαλέσει τη συντριβή αμερικανικού drone που πετούσε πάνω από τη Μαύρη Θάλασσα σε διεθνή εναέριο χώρο, αλλά σε σημείο που μπορούσε να επιτηρήσει την κατεχόμενη από τη Ρωσία Κριμαία.

Το ρωσικό αεροσκάφος είχε προκαλέσει σοβαρή ζημιά στο αμερικανικό drone, που ήταν και αυτό MQ-9, το οποίο τελικά κατέπεσε στη θάλασσα,.

Το CNN σημειώνει ότι οι «συναντήσεις» ανάμεσα σε αμερικανικά και ρωσικά αεροσκάφη είναι όλο και πιο συχνές στη Συρία. ΗΠΑ και Ρωσία επιχειρούν στη χώρα για διαφορετικούς λόγους και σε διαφορετικές .

Κάποια από τα περιστατικά είχαν διάρκεια που έφτασε τις δύο ώρες, ένδειξη μίας όλο και μεγαλύτερης επιθετικότητας από την πλευρά της Ρωσίας.

Στις 5 Ιουλίου τρία ρωσικά μαχητικά παρενόχλησαν τρία αμερικανικά drone, πετώντας φωτοβολίδες. Παρόμοια περιστατικά συνέβησαν στις 6 και 7 Ιουλίου, με φωτοβολίδες και κοντινά περάσματα.

.

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: