Ρωσία: Το Κρεμλίνο μιλάει και πάλι για τους «Αγγλοσάξωνες» στις εκρήξεις στους αγωγούς Nord Stream

Το Κρεμλίνο σχολίασε δημοσίευμα σύμφωνα με το οποίο οι ΗΠΑ γνώριζαν την ύπαρξη ουκρανικού σχεδίου για επίθεση κατά των αγωγών Nord Stream δηλώνοντας ότι η Μόσχα έχει ήδη εγείρει την πιθανότητα ανάμειξης «Αγγλοσαξώνων».

Δημοσίευμα της Washington Post την Δευτέρα, επικαλούμενο πληροφορίες που διέρρευσαν και αναρτήθηκαν online, αναφέρει ότι η CIA γνώριζε από τον περασμένο Ιούνιο μέσω ευρωπαϊκής υπηρεσίας Πληροφοριών ότι εξαμελής ουκρανική ομάδα ειδικών δυνάμεων σχεδίαζε την ανατίναξη των αγωγών.

«Εχουμε ήδη μιλήσει για τα στοιχεία που έχουμε σχετικά με πιθανή ανάμειξη των Αγγλοσαξώνων σε αυτήν την τρομοκρατική επίθεση κατά διεθνούς ενεργειακής υποδομής», δήλωσε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ.

Ολες οι υπόλοιπες λεπτομέρειες πρέπει να αποκαλυφθούν κατά την εξέλιξη μιας διαφανούς διεθνούς έρευνας, η οποία δεν διεξάγεται αυτήν την στιγμή, και δεν επιτρέπεται στην ρωσική πλευρά να συμμετάσχει σε οποιαδήποτε απόπειρα έρευνας, πρόσθεσε ο Πεσκόφ.

Οι εκρήξεις σημειώθηκαν στις αποκλειστικές οικονομικές ζώνες της Σουηδίας και της Δανίας, οι οποίες διεξάγουν έρευνες μαζί με την Γερμανία. Ουάσινγκτον και ΝΑΤΟ χαρακτήρισαν το περιστατικό «πράξη σαμποτάζ». Η Μόσχα καταγγέλλει ότι οι έρευνες καθυστερούν με στόχο την συγκάλυψη αυτών που βρίσκονται πίσω από την επίθεση.

.

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: