Ρωσία: Το Κρεμλίνο επιβεβαιώνει τη συνάντηση Πριγκόζιν – Πούτιν στη Μόσχα μετά την ανταρσία της Wagner

Το Κρεμλίνο δήλωσε σήμερα ότι ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν συναντήθηκε με τον επικεφαλής της οργάνωσης μισθοφόρων Wagner Γεβγκένι Πριγκόζιν στις 29 Ιουνίου, πέντε ημέρες αφού οι μαχητές της προήλασαν προς τη Μόσχα σε μια σύντομη ανταρσία.

Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ δήλωσε ότι ο Πούτιν προσκάλεσε 35 πρόσωπα στη συνάντηση, συμπεριλαμβανομένων διοικητών μονάδων, και ότι διήρκησε τρεις ώρες. Οι διοικητές της Wagner δήλωσαν στον Πούτιν ότι είναι δικοί του στρατιώτες και πως θα συνεχίσουν να πολεμούν γι’ αυτόν, δήλωσε ο Πεσκόφ.

Η σύντομη ανταρσία υπό τον Πριγκόζιν, κατά την οποία οι μαχητές της Wagner πήραν υπό τον έλεγχό τους την πόλη Ροστόφ στο νότιο τμήμα της χώρας, έφερε τον Πούτιν αντιμέτωπο με τη σοβαρότερη πρόκληση από τότε που ανέλαβε την εξουσία στη Ρωσία.

Η ανταρσία τους έληξε με συμφωνία στην οποία μεσολάβησε ο πρόεδρος της Λευκορωσίας Αλεξάντρ Λουκασένκο. Ο Πούτιν ευχαρίστησε έκτοτε τον στρατό του και τις δυνάμεις ασφαλείας του για την αποτροπή χάους και εμφύλιου πολέμου.

Οι σχέσεις της Τουρκίας με την Ουκρανία δεν θα πρέπει να στοχεύουν κατά της Ρωσίας, σύμφωνα με το Κρεμλίνο

Το Κρεμλίνο δήλωσε σήμερα ότι η Τουρκία έχει το δικαίωμα να αναπτύξει σχέσεις με οποιαδήποτε χώρα, συμπεριλαμβανομένης της Ουκρανίας, αλλά ότι αυτές οι σχέσεις δεν θα πρέπει να στοχεύουν κατά της Ρωσίας.

Οι σχέσεις μεταξύ της Μόσχας και της Άγκυρας εντάθηκαν την περασμένη εβδομάδα αφού η Τουρκία παρέδωσε πίσω στο Κίεβο πέντε Ουκρανούς διοικητές, μια κίνηση που η Ρωσία χαρακτήρισε παραβίαση συμφωνίας για ανταλλαγή αιχμαλώτων.

Σχολιάζοντας εάν αυτό θα επηρεάσει τη δημιουργία ενός προτεινόμενο ρωσικού «κόμβου αερίου» στην Τουρκία, ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ δήλωσε ότι η Ρωσία σχεδιάζει να συνεχίσει τις σχέσεις του με την Άγκυρα.

.

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: