Ρωσία: «Πρώτα να κάνετε παιδιά και μετά η εκπαίδευση και η δουλειά» λέει ο υπουργός Υγείας στις γυναίκες καριέρας

Δριμεία κριτική στις γυναίκες που δίνουν προτεραιότητα στην εκπαίδευση και την καριέρα αντί να αποκτήσουν πρώτα παιδιά εξαπέλυσε ο υπουργός Υγείας της Ρωσίας, Μιχαήλ Μουράσκο.

Πρόκειται για «ανάρμοστη πρακτική», υποστήριξε χθες ο Μιχαήλ Μουράσκο μιλώντας στην ολομέλεια της Κρατικής Δούμας.

Όπως αναφέρουν οι «Moscow Times», ο Ρώσος υπουργός εξέφρασε τη λύπη του για την επικρατούσα νοοτροπία στην κοινωνία ότι μια γυναίκα πρέπει πρώτα να ακολουθήσει την εκπαίδευση, να χτίσει καριέρα και να διασφαλίσει την οικονομική της κατάσταση προτού εξετάσει το ενδεχόμενο να δημιουργήσει οικογένεια.

«Πολλά προβλήματα ανακύπτουν με βάση αυτή την τάση των γυναικών: υπογονιμότητα, αποβολές, εξωσωματική γονιμοποίηση. Μειωμένος χρόνος για τη γέννηση του τρίτου ή τέταρτου παιδιού», είπε ο Μουράσκο προσθέτοντας ότι η κατάσταση πρέπει να επανεξεταστεί. «Αποκτήστε παιδιά σε μικρότερη ηλικία», τόνισε ολοκληρώνοντας την ομιλία του εκφράζοντας ουσιαστικά την επιθυμία του Ρώσου προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν να αυξηθεί το ποσοστό γεννήσεων στην πατρίδα του καθώς τα τελευταία χρόνια βαίνει μειούμενο.

Ο υπουργός Υγείας της Ρωσίας ανακοίνωσε επίσης μια πρωτοβουλία για τον έλεγχο της κυκλοφορίας σκευασμάτων στα φαρμακεία που προκαλούν άμβλωση. Τόνισε ότι, αν και ο αριθμός των αμβλώσεων έχει ήδη μειωθεί σημαντικά, θα μπορούσε (να μειωθεί) ακόμη περισσότερο.

«Η έμφαση δίνεται στις αμβλώσεις που προκαλούνται μέσω φαρμάκων και όχι στα αντισυλληπτικά», ξεκαθάρισε ο Ρώσος υπουργός Υγείας επισημαίνοντας ότι, τα φάρμακα που προκαλούν αμβλώσεις, θα πρέπει να ελέγχονται αυστηρά από τους ιατρικούς και φαρμακευτικούς οργανισμούς. Πρόσθεσε επίσης ότι θα πρέπει να διενεργούνται σχετικοί έλεγχοι και για τα ψυχοτρόπα φάρμακα και τις τοξικές ουσίες.

«Το υπουργείο Υγείας της Ρωσίας θα επιμείνει στην υιοθέτηση αυτής της πρωτοβουλίας μέχρι το τέλος του έτους», υπογράμμισε ο Μιχαήλ Μουράσκο.

.

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: