Ρωσία: Διαπιστεύσεις στα δυτικά ΜΜΕ μόνο αν δείχνουν «καλή διαγωγή»

Η Ρωσία θα λαμβάνει υπόψη της τη «συμπεριφορά» δυτικών μέσων ενημέρωσης και τη στάση τους προς τους Ρώσους δημοσιογράφους στο εξωτερικό, όταν θα αποφασίζει αν θα δώσει διαπίστευση στους δημοσιογράφους τους για μεγάλες συναντήσεις που πραγματοποιούνται στη Ρωσία, μετέδωσε το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων TASS επικαλούμενο τον εκπρόσωπο του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ.

Δημοσιογράφοι από χώρες που η Ρωσία αποκαλεί «εχθρικές» δεν έλαβαν διαπίστευση για το Διεθνές Οικονομικό Φόρουμ της Αγίας Πετρούπολης που είναι σε εξέλιξη.

Στις εχθρικές χώρες συμπεριλαμβάνονται οι ΗΠΑ, σχεδόν όλες οι χώρες της ΕΕ και πολλές δυτικές. Η Μόσχα χρησιμοποιεί αυτόν τον χαρακτηρισμό για χώρες που επέβαλαν κυρώσεις για τον πόλεμο στην Ουκρανία.

Απαντώντας σε ερώτηση αν η Μόσχα θα επιτρέψει σε Δυτικούς δημοσιογράφους να καλύπτουν φόρουμ στη Ρωσία στο μέλλον, ο Πεσκόφ είπε: «Ας δούμε ποιο θα είναι το καθεστώς, πώς θα συμπεριφερθούν (τα ξένα ΜΜΕ)».

Ο Πεσκόφ πρόσθεσε πως το θέμα της χορήγησης διαπιστεύσεων θα εξαρτηθεί επίσης από το ποια μεταχείριση έχουν οι Ρώσοι δημοσιογράφοι σε «εχθρικές» χώρες.

«Όλα θα εξαρτηθούν από τη στάση προς τους δημοσιογράφους μας σε ξένες -εχθρικές- χώρες», δήλωσε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου σύμφωνα με το TASS.

«Δεν θα είναι πλέον τα συνηθισμένα. Θα είμαστε έτοιμοι να τους δεχθούμε (τους Δυτικούς δημοσιογράφους), αλλά δεν θα ανεχθούμε τέτοια μεταχείριση για τους δημοσιογράφους μας στο εξωτερικό», είπε.

.

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: