Ρόδος: Μαχαίρι καρφώθηκε στο πόδι νεαρού τουρίστα και του «έσκισε» τη μηριαία αρτηρία

Παράξενος τραυματισμός παραλίγο να στοιχίσει τη ζωή ενός 17χρονου Νορβηγού τουρίστα που είχε επισκεφθεί εστιατόριο στη Μεσαιωνική Πόλη της Ρόδου. Συγκεκριμένα, μαχαίρι καρφώθηκε από… λάθος στο πόδι του νεαρού, με αποτέλεσμα να χάσει πολύ αίμα λόγω ακατάσχετης αιμορραγίας, αφού διαπιστώθηκε πως είχε σκίσει την μηριαία αρτηρία!

Σύμφωνα με πληροφορίες του rodosreport.gr, ο τουρίστας γευμάτιζε σε εστιατόριο όταν του έπεσε το μαχαίρι που έτρωγε και στην προσπάθεια του να σταματήσει το μαχαίρι στον αέρα έκλεισε τα πόδια του για να το εγκλωβίσει, αλλά εκείνο καρφώθηκε στο πόδι του και το αίμα άρχισε να ρέει ασταμάτητα αίμα.

Το περιστατικό αντιλήφθηκε ένας 28χρονος ντόπιος που έσπευσε αμέσως να τον βοηθήσει, ενώ την ίδια ώρα είχε ενημερωθεί για τον τραυματισμό ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ και τότε άρχισε μια μεγάλη περιπέτεια και μια μάχη με τον χρόνο για να σωθεί το παιδί από την άκρως επικίνδυνη αιμορραγία.

Το ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ δεν μπορούσε να προσεγγίσει την πλατεία Ευδήμου όπου σημειώθηκε το περιστατικό λόγω των τραπεζιών και των εμπορευμάτων που υπήρχαν στο δρόμο, ενώ ούτε το βανάκι του Δήμου Ρόδου κατάφερε να φτάσει στο σημείο.

Για καλή του τύχη ο 17χρονος νεαρός είχε στον πλευρό του για φύλακα άγγελο τον 28χρονο που είχε εκπαιδευτεί στις πρώτες βοήθειες στο εξωτερικό, αμέσως ανέλαβε δράση και απαίτησε να μην βγάλει κανείς το μαχαίρι και πίεζε την πληγή ώστε να περιοριστεί η αιμορραγία.

Με το ασθενοφόρο να μην μπορεί να προσεγγίσει και τους διασώστες να αναγκάζονται να έρθουν με τα πόδια γιατί είχε χάσει πολύ αίμα με τον χρόνο να τρέχει εις βάρος της ζωής του νεαρού τουρίστα.

Ο 28χρονος δεν άφησε στιγμή την πληγή και την πίεζε για να σωθεί ο νεαρός, έτσι μετέφεραν τον 17χρονο πάνω στην καρέκλα με τα χέρια στο ασθενοφόρο όπου τον παρέλαβε να τον πάει στο Νοσοκομείο.

Στο νοσοκομείο πήγε και ο 28χρονος καθώς συνέχιζε να πιέζει το τραύμα καθώς ο νεαρός είχε χάσει πολύ αίμα και δεν μπορούσε να το αφήσει στιγμή, φτάνοντας στο νοσοκομείο ο 17χρονος μπήκε κατευθείαν στο χειρουργείο.

Ο 17χρονος χθες βγήκε από το Νοσοκομείο της Ρόδου και μπορεί να επιστρέψει στην χώρα του.

.

Πηγή: Protothema.gr

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: