«Rising Star» ο Παπανικολάου

«Rising Star» ο Παπανικολάου

Έχει μαγέψει τους πάντες με τις εμφανίσεις του στη φετινή Euroleague, με αποτέλεσμα, ο Κώστας Παπανικολάου, να πάρει… τον τίτλο του “Rising Star”, κάτι που σημαίνει πως είναι ο καλύτερος παίκτης της διοργάνωσης κάτω των 22 ετών.

Παρά το νεαρό της ηλικίας του, ο φόργουορντ, δείχνει να είναι ένας ώριμος παίκτης, που μπορεί να βοηθήσει την ομάδα του Ολυμπιακού, να φτάσει στην κατάκτηση του κορυφαίου Ευρωπαϊκού τροπαίου, για δεύτερη συνεχόμενη φορά.

Η ιστοσελίδα της Ευρωλίγκας αναφέρει: «Ο Παπανικολάου ένας από τους ήρωες της περασμένης χρονιάς, βελτίωσε τη φήμη του κάνοντας σπουδαίες εμφανίσεις στα μεγάλα του Ολυμπιακού». Ο διεθνής άσος αναδείχτηκε πιο εύστοχος παίκτης της Ευρωλίγκας στα τρίποντα και κέρδισε και τον τίτλο του πολυτιμότερου παίκτη της αγωνιστικής. Ήταν ο δεύτερος μεταξύ των «ερυθρολεύκων» σε ριμπάουντ (4.5) και κλεψίματα (0.9), τρίτος στο σύστημα αξιολόγησης index (12.2) και στα κοψίματα (0.7), 4ος στο σκοράρισμα (9.0) και στις ασίστ (1.4).

Ακόμη είχε 13.1 πόντους στο διάστημα που ο σημείωσε 7 συνεχόμενες νίκες στην κανονική διάρκεια, ενώ παράλληλα τέλειωσε τη σεζόν με 59.4% από το τρίποντο. Αυτή είναι η 5η καλύτερη επίδοση όλων των εποχών μεταξύ των παικτών που έχουν σουτάρει πάνω από 30 σουτ τριών πόντων.

Μάλιστα, στην ανάρτηση στην επίσημη ιστοσελίδα της Ευρωλίγκα, γίνεται ειδική αναφορά στο ματς κόντρα στην Κίμκι που ο Παπανικολάου τα “έδωσε όλα για όλα”, πετυχαίνοντας 21 πόντους και 12 ριμπάουντ, κάτι που έκανε τους Πειραιώτες να εξασφαλίσουν τη δεύτερη θέση και το πλεονέκτημα έδρας στο Τοπ -16 της διοργάνωσης.

«Rising Star» ο Παπανικολάου «Rising Star» ο Παπανικολάου

«Rising Star» ο Παπανικολάου

Tags: , ,
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: