Πυροσβέστες «ξαπλώνουν στο γρασίδι» και η φωτογραφία τους κάνει όλο το ίντερνετ να υποκλιθεί

Η φετινή πυρκαγιά είναι για την Πορτογαλία η χειρότερη τραγωδία που έχει βιώσει τα τελευταία χρόνια.

Οι πυροσβέστες αντιμετωπίζονται σαν ήρωες για τις θαρραλέες προσπάθειές τους, και μια φωτογραφία που τους δείχνει εξαντλημένους μετά από τη μάχη με την τεράστια φωτιά στο Pedrógão Grande, έχει γίνει viral.

Η παρακάτω εικόνα δείχνει τους Πορτογάλους πυροσβέστες να έχουν πάρει άδεια για να κοιμηθούν έστω για λίγα λεπτά πάνω στα μπουφάν τους.

Λέμε ευχαριστώ στα νέα μας μέλη με κουπόνια αξίας 42€

Η φωτογραφία λήφθηκε στις 18 Ιουνίου από τον πυροσβέστη Pedro Bras απ’ όταν είδε τους συναδέλφους του να κάνουν ένα διάλειμμα στο γρασίδι. Η φωτογραφία ανέβηκε σε μια σελίδα στο Facebook, την Respeito pelos bombeiros (Σεβασμός στους πυροσβέστες) με μια λεζάντα από κάτω που έλεγε, «Η εικόνα μιλάει από μόνη της.»

Τουλάχιστον 64 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους στην πυρκαγιά, η οποία ξέσπασε σε απόσταση περίπου 200 χιλιομέτρων βορειοανατολικά της πρωτεύουσας της Λισαβόνας, στις 17 Ιουνίου, και εξαπλώθηκε με μεγάλη ταχύτητα. Από την πυρκαγιά πέθαναν, επίσης, πολλοί άνθρωποι που προσπάθησαν να ξεφύγουν με τα αυτοκίνητά τους.

Οι ιθύνοντες έστειλαν πάνω από 1.700 πυροσβέστες για να αντιμετωπίσουν την πύρινη κόλαση.

Αυτοί οι άντρες είναι πραγματικοί ήρωες, αφού πάλευαν αδιάκοπα, ρισκάροντας τη ζωή τους για να σώζουν την πατρίδα τους και τους συμπολίτες τους από την πυρκαγιά. Αξίζουν τον σεβασμό και το θαυμασμό όλου του κόσμου!

Πηγή: fanpage.gr

paraxena

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: