Πρόβλημα με το σύστημα υποβοήθησης στα Vitara. Ανακλήσεις κάνει η Suzuki

 

 

Ανησυχούν οι ιδιοκτήτες  αυτοκινήτων Vitara μετά την ανακοίνωση ότι υπάρχει πιθανότητα δυσλειτουργίας της μονάδας ελέγχου/ραντάρ του συστήματος υποβοήθησης πέδησης RBS (Radar Brake Support). Στην πραγματικότητα αφορά έναν πολύ μικρό αριθμό αυτοκινήτων και  δεν πρέπει να υπάρχει κανένας φόβος.

Η εταιρία Σφακιανάκης – που αντιπροσωπεύει τα αυτοκίνητα Suzuki- ανακοίνωσε δύο ανακλήσεις αυτοκινήτων Suzuki τύπου Vitara. Η σχετική ανακοίνωση επιβεβαιώνεται από τη  Γενική Γραμματεία Βιομηχανίας. Οι ιδιοκτήτες των οχημάτων θα ενημερωθούν εγγράφως, μέσω συστημένης επιστολής, ώστε να προσέλθουν στο δίκτυο εξουσιοδοτημένων επισκευαστών αυτοκινήτων SUZUKI σε όλη την Ελλάδα, για να γίνουν οι απαραίτητες εργασίες στο όχημά τους, χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση.

 

 

Η πρώτη ανάκληση αφορά 290 οχήματα, με πανελλαδικό εύρος πλαισίων:

 

Vitara 4WD Petrol: Από TSMLYE21S00100980 έως TSMLYE21S00120865

Vitara 4WD Diesel: Από TSMLYE81S00100926 έως TSMLYE81S00120292

 

Στα επηρεαζόμενα οχήματα υπάρχει πιθανότητα δυσλειτουργίας της μονάδας ελέγχου/ραντάρ του συστήματος υποβοήθησης πέδησης RBS (Radar Brake Support), εξαιτίας κάποιου σφάλματος στο λογισμικό της μονάδας. Σε ακραίες περιπτώσεις, έπειτα από ελαφρά εμπρόσθια σύγκρουση, μπορεί να προκληθεί ακούσια επενέργεια των φρένων, εξαιτίας της λανθασμένης διαδικασίας αυτορρύθμισης της μονάδας RBS.

 

Η δεύτερη ανάκληση αφορά 96 οχήματα, με πανελλαδικό εύρος πλαισίων:

 

Vitara 4WD Diesel: Από TSMLYE81S00100926 έως TSMLYE81S00105944

Στα επηρεαζόμενα οχήματα υπάρχει πιθανότητα υπάρχει πιθανότητα σφάλματος στη συναρμολόγηση μεταξύ υπερσυμπιεστή και φίλτρου σωματιδίων CCDPF. Σε ακραίες περιπτώσεις, υπάρχει πιθανότητα να εμφανισθεί διαρροή καυσαερίων και αυξημένες εκπομπές ρύπων.

 

Μέχρι στιγμής, δεν έχει αναφερθεί καμία περίπτωση ατυχήματος, που να σχετίζεται με τα συγκεκριμένα θέματα.

 

 

Για περισσότερες πληροφορίες ή διευκρινίσεις, οι καταναλωτές παρακαλούνται, όπως επικοινωνήσουν τηλεφωνικά με την 24ωρη γραμμή εξυπηρέτησης πελατών της εταιρείας Σφακιανάκης AΕΒE, στο τηλέφωνο 210 9988168.

 

 

now24.gr-auto

Tags: ,
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: