Πρόστιμο 2.000 δολάρια για ταξιδιώτη στην Αυστραλία που είχε στο σακίδιο… γεύμα των McDonald’s

Ταξιδιώτης που έφθασε στην Αυστραλία από την Ινδονησία καλείται να πληρώσει πρόστιμο σχεδόν 2.000 δολαρίων ΗΠΑ, καθώς διαπιστώθηκε από τη συνοριοφρουρά πως είχε δύο McMuffins κι ένα κρουασάν με ζαμπόν στο σακίδιο πλάτης του.

Ο ειδικά εκπαιδευμένος σκύλος Ζίντα δεν άργησε να μυρίσει τα σάντουιτς, που μεταφέρθηκαν μυστικά στο αεροδρόμιο της Ντάργουιν στην Αυστραλία και θα κοστίσουν στον ταξιδιώτη εξαιρετικά τσουχτερό πρόστιμο. «Θα πρόκειται για το ακριβότερο γεύμα που πήρε ποτέ από τα ΜακΝτόναλντς» στη ζωή του, σχολίασε ο αυστραλός υπουργός Γεωργίας Μάρεϊ Γουάτ.

Στην Αυστραλία η νομοθεσία είναι εξαιρετικά αυστηρή ως προς τη βιοασφάλεια, για την προστασία της αγροτικής βιομηχανίας από παράσιτα και ασθένειες.

Οι αυστραλιανές αρχές βρίσκονται το τρέχον διάστημα σε κατάσταση συναγερμού, μετά την εμφάνιση εστίας αφθώδους πυρετού στην Ινδονησία, κι όλες οι εισαγόμενες ποσότητες κρέατος από τη χώρα αυτή υποβάλλονται σε ελέγχους.

Αν και η ασθένεια αυτή δεν είναι επικίνδυνη για τον άνθρωπο, είναι εξαιρετικά μεταδοτική και σοβαρή για τα βοοειδή.

Το πρόστιμο 2.664 αυστραλιανών δολαρίων ισούται με το κόστος 567 McMuffins στο Σίδνεϊ, από όπου γίνονται πολλές πτήσεις μετ’ επιστροφής για το Μπαλί.

.

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: