Προσλήψεις εποχιακού προσωπικού στον Δήμο Ξάνθης για την καθαριότητα

Προσλήψεις εποχιακού προσωπικού στον Δήμο Ξάνθης για την καθαριότητα-Απέρριψε τον Οργανισμό Λειτουργίας του Δήμου Ξάνθης η Αποκεντρωμένη… και τους τον γύρισε πίσω! 
-Εντάσεις και συγκρούσεις στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου το απόγευμα της Τετάρτης 
Την πρόσληψη εποχιακού προσωπικού για την κάλυψη των αναγκών λειτουργίας του τμήματος καθαριότητας του δήμου Ξάνθης ενέκρινε το απόγευμα της Τετάρτης το δημοτικό συμβούλιο. 
Πρόκειται για 20 συμβασιούχους μέσω ΑΣΕΠ, 15 εκ των οποίων θα απασχοληθούν στην καθαριότητα και 5 θα προσληφθούν ως οδηγοί οχημάτων. Απαντώντας σε ερώτηση της δημοτικής συμβούλου της μείζονος αντιπολίτευσης κα Μ. Πατσίδου αναφορικά με τη σκοπιμότητα αυτών των προσλήψεων ο αρμόδιος αντιδήμαρχος κ. Τάσος Θεοδωρίδης τόνισε πως υπάρχουν σοβαρές ελλείψεις σε προσωπικό με αποτέλεσμα να είναι ανεπαρκής η καθαριότητα της πόλης και αυτή να παρουσιάζεται «βρώμικη».
Όπως επισήμανε ο ίδιος, οι ελλείψεις αυτές αποδίδονται στο γεγονός ότι την προηγούμενη χρονιά 15 υπάλληλοι συνταξιοδοτήθηκαν ενώ άλλοι 5 αναμένεται να βγουν στη άμεσα. Από τη μεριά του ο επικεφαλής της παράταξης Πολίτες για την Αλλαγή κ. Χρίστος Πούλιος τόνισε πως ο θα έπρεπε να είχε μεριμνήσει για την κάλυψη αυτών των θέσεων με προσλήψεις προσωπικού και όχι με εποχιακή απασχόληση κάθε τόσο. 
Ακυρώθηκε…. το Οργανόγραμμα του Δήμου!
Παρά το γεγονός πως ο δήμος Ξάνθης καθυστέρησε δραματικά να προχωρήσει στην κατάρτιση του οργανισμού λειτουργίας των υπηρεσιών του, ακόμη και όταν το έπραξε κατά την τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου έφαγε στην κυριολεξία πόρτα από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Μακεδονίας και Θράκης, η οποία απέρριψε τον Οργανισμό Λειτουργίας του δήμου ζητώντας την τροποποίησή του.   
Τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου κλήθηκαν να προχωρήσουν στην τροποποίηση του Οργανισμού Λειτουργίας το απόγευμα της Τετάρτης, με τη συμπολίτευση να χαρακτηρίζει τυπικές τις διορθώσεις που έπρεπε να γίνουν στον Οργανισμό και την αντιπολίτευση ωστόσο να καταψηφίζει την τροποποίηση μιας και κάτι ανάλογο είχε πράξει και στην κατάρτιση του Οργανισμού Λειτουργίας του δήμου σε προηγούμενη συνεδρίαση.  

Η τοποθέτηση του δημάρχου Ξάνθης κατά την εισήγηση του θέματος και μετά τις επισημάνσεις από πλευράς μελών της αντιπολίτευσης για τα λάθη στην κατάρτιση του Οργανισμού μπορεί να χαρακτηριστεί επιεικώς απρεπής, με τον ίδιο να επιτίθεται στη δημοτική σύμβουλο της μείζονος αντιπολίτευσης κα Μπέττυ Πατσίδου.

«Έχετε πνιγεί στην ανυπαρξία σας. Με αυτά ασχολείστε; Εάν δεν ψηφίσετε τον Οργανισμό πάει να πει ότι δεν τον θέλετε» ανέφερε μεταξύ άλλων ο δήμαρχος Ξάνθης απευθυνόμενος στην κα Πατσίδου, με την ίδια να επισημαίνει μεταξύ άλλων πως ο Οργανισμός του δήμου παρουσιάζει κενά και λάθη που δεν μπορούν να χαρακτηριστούν απλώς τυπικά και για αυτό δεν πέρασε τον έλεγχο νομιμότητας από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση. Μάλιστα η ίδια επισήμανε στον δήμαρχο Ξάνθης ότι δεν μπορεί να την αποκαλεί “κοριτσάκι”, επιχειρώντας να υποβαθμίσει τον λόγο και τις επισημάνσεις της.

Στο ίδιο μήκος κύματος και οι τοποθετήσεις των υπόλοιπων μελών της αντιπολίτευσης του δήμου που πήραν τον λόγο κατά τη συζήτηση του θέματος, επισημαίνοντας πως  ο Οργανισμός του δήμου καταρτίστηκε με πολλές ελλείψεις και κενά, τα οποία δεν είναι τυπικού χαρακτήρα όπως θέλησε να τα παρουσιάσει η συμπολίτευση. «Σε έναν Οργανισμό τόσων σελίδων είναι φυσικό να γίνονται προτάσεις για αλλαγές» ανέφερε ο δήμαρχος.

Με καταγεγραμμένη την άρνηση της αντιπολίτευσης να ψηφίσει υπέρ το θέμα πέρασε κατά πλειοψηφία.

…και συνεχίζεται! 
Το δημοτικό συμβούλιο ωστόσο της Τετάρτης δεν ολοκληρώθηκε την ίδια μέρας μιας και διακόπηκε λίγο μετά τις 10.00 το βράδυ για το μεσημέρι της Πέμπτης.
Πιο συγκεκριμένα κατά τη διάρκεια της έγκρισης αποφάσεων της Συμβιβαστικής Επιτροπής Επίλυσης Φορολογικών Διαφορών του δήμου ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Χαράλαμπος Δημαρχόπουλος ζήτησε τη διακοπή της συνεδρίασης, επισημαίνοντας πως για ακόμη μια φορά το σύνολο των δημοτικών συμβούλων είχαν ήδη αποχωρήσει πριν ολοκληρωθεί η συνεδρίαση.  

Προσλήψεις εποχιακού προσωπικού στον Δήμο Ξάνθης για την καθαριότητα

Tags: , , , ,
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: