Πρόεδρος του ΙΣΘ: «Παραιτούμαι, λόγω σήψης της υγείας»!

Τα… βρόντηξε ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης Θανάσης Εξαδάκτυλος, αγανακτισμένος από την απαξιωτική στάση του υπουργείου Υγείας και την υποβάθμιση των νοσοκομείων της πόλης.

Πρόεδρος του ΙΣΘ: «Παραιτούμαι, λόγω σήψης της υγείας»!Ο κ. Εξαδάκτυλος, είχε αναφέρει επανειλημμένα ότι παρά τις πιέσεις που ασκούσε ο Σύλλογος για την επίλυση πολλών ζητημάτων στον τομέα της υγείας στη , το κώφευε! Στη χθεσινή συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου του Ιατρικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης, ο κ. Εξαδάκτυλος υπέβαλε την παραίτησή του. Καθήκοντα προέδρου, μετά από απόφαση του ΔΣ, θα αναλάβει ο αντιπρόεδρος του ΙΣΘ Δημήτρης Τσάμης, μικροβιολόγος, ο οποίος έχει διατελέσει και πρόεδρος της Θεσσαλονίκης.

«Η κατάσταση στο χώρο της υγείας και στην άσκηση της ιατρικής, παρά την , θα μπορούσε να είναι διαφορετική και πολύ καλύτερη τόσο για τους υγειονομικούς όσο και για τους ασθενείς. Η δεν δικαιολογεί τις αδικίες στην κατανομή των κονδυλίων εναντίον των νοσοκομείων της Θεσσαλονίκης που υποχρηματοδοτούνται προκλητικά. Ζήτησα τρεις φορές από τον κ. υπουργό να διορθώσει την αδικία και αντί απάντησης ή πράξης, απλώς υπεδείχθη στις διοικήσεις των νοσοκομείων να μη δίνουν στοιχεία. Η δεν επέβαλε την επίθεση εναντίον των ιατρών με τη νομοθέτηση αφρικανικών νόμων που προβλέπουν την ιατρείων από οποιονδήποτε. Ούτε βέβαια, η σωτηρία της οικονομίας εξυπηρετείται «κουρεύοντας με την ψιλή» τα οφειλόμενα των μικρών και παρέχοντας υπηρεσίες «υψηλής κομμωτικής» στους μεγάλους, κατ’ εντολή των οποίων το υπουργείο έθαψε τις Μονάδες Ημερήσιας Νοσηλείας, την ώρα που οι επενδύσεις είναι το ποθούμενο φετίχ της πολιτικής και οικονομικής μας ζωής», δήλωσε ο κ. Εξαδάκτυλος σχετικά με την απόφαση της παραίτησής του.

Ο ίδιος προσέθεσε, μιλώντας χτες στα μέλη του ΔΣ του Συλλόγου: «Επειδή οι λέξεις δεν μπορούν να περιγράψουν τη σήψη του πράγματος, επιλέγω να εκφραστώ με πράξη και παραιτούμαι από τη θέση του προέδρου, στην οποία πρόσφατα με εκλέξατε.

Δεν το κάνω για να αποσυρθώ αλλά για να ακουσθώ, για να δοθούν στα νοσοκομεία της πόλης μας τα που τους αναλογούν, μήπως κάτι αλλάξει. Ελπίζω να δοθεί η αφορμή κάποιοι να σκεφτούν το πολιτικό που διαπράττουν στο χώρο της υγείας και να το διορθώσουν εφαρμόζοντας απλά όσα προεκλογικά υποσχέθηκαν και τα οποία δεν χρειάζονται . Έτσι εξασφαλίζοντας την των πολιτών, θα σώσουν την ελληνική κοινωνία από το χάος των άκρων».

Αύριο, ο παραιτηθείς πρόεδρος του ΙΣΘ θα δώσει συνέντευξη Τύπου.

ΑGELIOFOROS.GR

Πρόεδρος του ΙΣΘ: «Παραιτούμαι, λόγω σήψης της υγείας»!

Tags: , , , , , , , , , , , ,
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: