Πριγκίπισσα Νταϊάνα: Στο «σφυρί» το κόκκινο πουλόβερ με το μαύρο πρόβατο που δεν αποχωριζόταν ποτέ

Οι λάτρεις της αδικοχαμένης πριγκίπισσας Νταϊάνα θα έχουν σύντομα την ευκαιρία να υποβάλουν προσφορά για να αποκτήσουν μια από τις πιο διάσημες εμφανίσεις της.

Το περίφημο πουλόβερ «μαύρο πρόβατο» που φορέθηκε για πρώτη φορά από τη λαίδη Νταϊάνα Σπένσερ σε έναν αγώνα πόλο το 1981, όταν αρραβωνιάστηκε με τον τότε πρίγκιπα Κάρολο, θα είναι ο τίτλος της δημοπρασίας «Fashion Icons» του Sotheby’s στη Νέα Υόρκη, που θα πραγματοποιηθεί διαδικτυακά από τις 31 Αυγούστου έως τις 14 Σεπτεμβρίου.

Το αυθεντικό πουλόβερ, το οποίο αναμένεται να κοστίσει από 50.000 έως 80.000 δολάρια όταν βγει στην αγορά για πρώτη φορά, θα εκτεθεί στον οίκο δημοπρασιών από τις 7 Σεπτεμβρίου, κατά την έναρξη της Εβδομάδας Μόδας της Νέας Υόρκης, σύμφωνα με τον οίκο Sotheby’s.


«Είναι τιμή να προσφέρουμε αυτό το ιστορικό πουλόβερ στην εναρκτήρια «Fashion Icons», τοποθετώντας το δίπλα σε άλλα αξέχαστα και πολιτιστικά σημαντικά είδη ένδυσης», πρόσθεσε σε ανακοίνωσή του.

Όπως αναφέρει το CNN, οι καλλιτέχνες Sally Muir και Joanna Osborne και η φίρμα τους «Warm & Wonderful» είχαν την ιδέα να δημιουργήσουν το 1979, το πλεκτό κόκκινο ρούχο, το οποίο απεικονίζει σειρές από λευκά πρόβατα εκτός από ένα που είναι μαύρο και βρίσκεται στο μπροστινό μέρος.

Η εμφάνιση της Νταϊάνα με το μαύρο πρόβατο έκανε θραύση κάνοντας γνωστή τη μικρή επιχείρηση ρούχων.



«Προς μεγάλη μας έκπληξη, μάθαμε ότι η λαίδη Νταϊάνα Σπένσερ φορούσε το πουλόβερ όταν την είδαμε στο πρωτοσέλιδο μιας από τις κυριακάτικες εφημερίδες», ανέφεραν οι καλλιτέχνες που εμπνεύστηκαν το ρούχο με το μαύρο πρόβατο, Sally Muir και Joanna Osborne.

.

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: