Πώς κατέλαβαν οι Χρυσαυγίτες αξημέρωτα την αίθουσα του Εφετείου πριν καν ανοίξουν τα δικαστήρια

Πώς κατέλαβαν οι Χρυσαυγίτες αξημέρωτα την αίθουσα του Εφετείου πριν καν ανοίξουν τα δικαστήρια

Πράγματα και θαύματα συνέβησαν από τα ξημερώματα της Πέμπτης στο Μονομελές Εφετείο Αθηνών όπου θα εκδικαζόταν η κατηγορία συνέργειας του βουλευτή της Χρυσής Αυγής, Ηλία Κασιδιάρη, για ξυλοδαρμό, μαχαίρωμα και φοιτητή γεννώντας ερωτήματα για την ετοιμότητα των υπουργείων Δικαιοσύνης και Προστασίας του Πολίτη, αλλά και το αν ελέγχουν όλα τα όργανα που βρίσκονται στη δικαιοδοσία τους.

Από νωρίς το πρωί έξω από το Εφετείο, στο οποίο υπήρχε ισχυρή αστυνομική δύναμη, συγκεντρώθηκαν εκατοντάδες υποστηρικτές του Ηλία Κασιδιάρη και μέλη της Χρυσής Αυγής, ενώ σημαντική ήταν και η παρουσία ατόμων αλληλέγγυων προς τους μάρτυρες, και μέλη αντιφασιστικών οργανώσεων,ωστόσο, όταν αυτό το εκρηκτικό μείγμα «συναντήθηκε» έξω από την αίθουσα υπήρχε μία έκπληξη.

Αστυνομικές δυνάμεις είχαν αποκλείσει την είσοδο προς την αίθουσα, χωρίς να επιτρέπουν την πρόσβαση σε κανέναν, ωστόσο, η χωρητικότητας περίπου 70 ατόμων αίθουσα ήταν ήδη γεμάτη από μέλη οπαδούς και βουλευτές της Χρυσής Αυγής.

Οι που φύλαγαν την αίθουσα ανέφεραν πως όταν πήγαν λίγο μετά τις 7 το πρωί να την ανοίξουν ήταν ήδη μέσα μέλη της Χρυσής Αυγής, χωρίς, ωστόσο να γίνει γνωστό τι ώρα βρέθηκαν εκεί πως βρέθηκαν εκεί και, κυρίως, ποιος και γιατί τους άνοιξε, ενώ υποτίθεται ότι το Εφετείο ήταν κλειστό.

Ορισμένοι από τους συγκεντρωμένους, μάλιστα, σχολίαζαν ότι η κατάσταση θύμιζε «πρωινό ξύπνημα» έξω από κάποιο ΙΚΑ που όσο νωρίς και να πας πάντα βρίσκεις κάποιους μπροστά σου στην ουρά και αναρωτιέσαι.

Την ώρα μάλιστα που οι αστυνομικοί ζητούσαν ταυτότητες από ανθρώπους που ήθελαν να μπουν στην αίθουσα, στα πλαίσια του ανοιχτού και δημόσιου χαρακτήρα της δίκης, αλλά και από δημοσιογράφους, δικηγόρους και άλλους που βάση της ιδιότητάς τους είχαν δικαίωμα να βρεθούν στην αίθουσα, μπαινόβγαιναν στην αίθουσα διάφορα άτομα με ιδιαίτερα κουρέματα και χωρίς να τους ζητηθεί λόγος από κανέναν για τις κινήσεις τους, εκτός κι αν το κούρεμα καθεαυτό αποτελούσε την « ταυτότητα ».

Ακούστηκε, μάλιστα και μια φοβερή ατάκα με κάποιον άνδρα της . να αναφέρει «στην αίθουσα θα βρεθούν μόνο όσοι έχουν άμεση σχέση με τη δίκη» και όταν ρωτήθηκε γιατί εισέρχονται κάποιοι άλλοι, δήλωσε, δίκην ταξιθέτη, «αυτοί έχουν… κλείσει θέση».

Το μπέρδεμα είχε και συνέχεια, καθώς το αίτημα να εκκενωθεί η αίθουσα και να ξαναμπούν οι ενδιαφερόμενοι ελεγχόμενα από την αστυνομία ώστε να διατηρηθεί ο ανοικτός και δίκαιος χαρακτήρας της δίκης, απορρίφθηκε από τον Πρόεδρο του Δικαστηρίου, ενώ κάποια στιγμή κυκλοφόρησε και η φήμη πως έχει παρέμβει ο ίδιος ο υπουργός Δικαιοσύνης, Αντώνης Ρουπακιώτης, και ζήτησε να μεταφερθεί η δίκη σε άλλη αίθουσα, κάτι που δεν επιβεβαιώθηκε.

Ωστόσο, κατά τη διάρκεια της δίκης συνεχίστηκαν τα περίεργα «μπες βγες» μελών της Χρυσής Αυγής στην αίθουσα μελών χωρίς, ωστόσο, να διευκρινίζεται τι ήταν και με ποιανού άδεια κυκλοφορούσαν εντός και εκτός αίθουσας, Αλλοι δήλωναν «συνάδελφοι», άλλοι «συναγωνιστές» άλλοι απλά περνούσαν από τις αστυνομικές δυνάμεις και βρίσκονταν εντός του χώρου όπου διεξαγόταν η δίκη.

Εξω από την αίθουσα επικράτησε σχετική ηρεμία χωρίς, ωστόσο, να λείπουν ένθεν κακείθεν οι κλεφτές… θανατηφόρες ματιές.

Τα «παιδιά με τα μαύρα μπλουζάκια» του Νίκου Μιχαλολιάκου είχαν και κράνη, κουκούλες,γυαλιά ηλίου και γάντια (λόγω του… χειμωνιάτικου τοπίου) ενώ περιορίστηκαν κατά βάση σε ασκήσεις στρατιωτικής τακτικής πότε σε αποκλείοντας την είσοδο προς την αίθουσα, πότε αποκλείοντας τις εξόδους και πότε κάνοντας όλα τα παραπάνω ταυτόχρονα, ανάλογα με τη διάθεση και τα προστάγματα δημιουργώντας περίεργα συναισθήματα στους υπόλοιπους συγκεντρωμένους.

Αλλοι πάλι δεν παρέλειψαν να σχολιάσουν τα μακριά και τις μπούκλες ορισμένων από τους συγκεντρωμένους με ατάκες επιπέδου «αυτός πρέπει να έχει πολλή κόνιδα στο κεφάλι του», ενώ ψιθυρίστηκαν και ορισμένα «γαλλικά»

Εντός της αίθουσας εκείνοι που είχαν «κλείσει θέσεις» με χαρακτηριστική ευκολία μπόρεσαν να χλευάσουν και να προσβάλουν τους μάρτυρες και τις καταθέσεις τους.

Παρόντες ήταν, επίσης, οι βουλευτές του κόμματος Κωνσταντίνος Μπαρμπαρούσης, Απόστολος Γκλέτσος, Χρήστος Παππάς, Γιάννης Λαγός, με τον βουλευτή Νικόλαο Μίχο να δίνει γενικές οδηγίες για ψυχραιμία και συγκεκριμένες κινήσεις εκτός της αίθουσας.

Στην ουσία η Χρυσή Αυγή έκανε επίδειξη δύναμης στα υπουργεία Δικαιοσύνης και Προστασίας του Πολίτη αναγκάζοντας τους υπαλλήλους των Δικαστηρίων, την Εδρα και την Αστυνομία να υποταχθεί στους όρους και τις θελήσεις κάτι παραπάνω από εκατό ατόμων δημιουργώντας σοβαρά προβλήματα σε έναν χώρο που αποτελεί θεμέλιο της Δημοκρατίας.

Το αποκορύφωμα της ιστορίας ήταν η φυγάδευση των μαρτύρων και υπολοίπων συγκεντρωμένων υπό την συνοδεία δυνάμεων των ΜΑΤ με βήμα γοργό από τις σκάλες του 4ου ορόφου μέχρι την έξοδο σαν να επρόκειτο για επικίνδυνες ομάδες χουλιγκάνων που πάνε στο γήπεδο για να πλακωθούν ή κατηγορούμενοι σε δίκες «υψηλού κινδύνου».

Για την ιστορία την ώρα που ο εν μέσω ιαχών των υποστηρικτών του «έτριβε την αθωωτική απόφαση στη μούρη των τσοντοκάναλων» οι αστυνομικές δυνάμεις συνέχιζαν να συνοδεύουν τους μάρτυρες και τους υπόλοιπους συγκεντρωμένους μη μέλη της Χρυσής Αυγής μέχρι την οδό Χαριλάου Τρικοκούπη επτά οικοδομικά τετράγωνα μακριά από το Εφετείο.

ΥΓ: Γενική απορία. Στο Εφετείο υπάρχουν ανιχνευτές μετάλλων και αντίστοιχα μηχανήματα; Γίνεται κάποιος έλεγχος στους εκατοντάδες ανθρώπους που μπαίνουν εκεί καθημερινά με τσάντες και σακίδια;

Ή κάποια μέρα θα… πέσουμε από τα σύννεφα;

Πώς κατέλαβαν οι Χρυσαυγίτες αξημέρωτα την αίθουσα του Εφετείου πριν καν ανοίξουν τα δικαστήρια

Πώς κατέλαβαν οι Χρυσαυγίτες αξημέρωτα την αίθουσα του Εφετείου πριν καν ανοίξουν τα δικαστήρια

Πηγή: iefimerida

Πώς κατέλαβαν οι Χρυσαυγίτες αξημέρωτα την αίθουσα του Εφετείου πριν καν ανοίξουν τα δικαστήρια

xespao

Tags: , , , , , , , , ,
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: