Πολωνία: Καταργείται η λεωφορειακή γραμμή 666 για την «Κόλαση» μετά τις διαμαρτυρίες θρησκευτικών οργανώσεων

Οι επιβάτες που περιμένουν στον αυτοκινητόδρομο το λεωφορείο 666 για να πάνε στη δημοφιλή, παραθαλάσσια «Κόλαση» δεν θα μπορούν πλέον να επιβιβαστούν στη συγκεκριμένη γραμμή αφού η τοπική εταιρεία άλλαξε τον αριθμό της, μετά τις επικρίσεις που δέχτηκε από θρησκευτικές οργανώσεις.

Η πολωνική πόλη Χελ (γράφεται Hel αλλά προφέρεται σαν την αγγλική λέξη hell που σημαίνει «Κόλαση»), είναι μαγνήτης για τους παραθεριστές που προσελκύονται από τις αμμουδερές παραλίες και τα δασικά μονοπάτια της. Δεν θυμίζει σε τίποτα τον φλεγόμενο λάκκο της αιώνιας καταδίκης στον οποίο παραπέμπει το όνομά της – τουλάχιστον για τους αγγλόφωνους.

Τουρίστες και ντόπιοι έβλεπαν εδώ και πολύ καιρό την κωμική πλευρά του ονόματός και για πολλούς η λεωφορειακή γραμμή 666, που παραπέμπει στον «αριθμό του θηρίου», δεν ήταν παρά ένας ανώδυνος αστεϊσμός.

Έντονες διαμαρτυρίες από θρησκευτικές οργανώσεις

Όμως δεν το έβρισκαν όλοι διασκεδαστικό. Η τοπική μεταφορική εταιρεία δεχόταν επικρίσεις από ανθρώπους που πίστευαν ότι προσβάλλει τις θρησκευτικές ευαισθησίες τους.

«Το Διοικητικό Συμβούλιο υποχώρησε υπό το βάρος των επιστολών και των αιτημάτων που μας εστάλησαν – δεν ήταν πολυάριθμές αλλά επαναλαμβάνονταν επί πολλά χρόνια οι παρακλήσεις να αλλάξει ο αριθμός της γραμμής», είπε ο Μάρσιν Σβάτσικ, της τοπικής εταιρίας PKS Gdynia.

Η εταιρεία αποφάσισε έτσι να αλλάξει τον αριθμό της γραμμής σε «669». Σύμφωνα με τον Σβάτσικ, υπήρχαν διαμαρτυρίες τόσο από μεμονωμένα άτομα όσο και από χριστιανικές οργανώσεις εδώ και σχεδόν 10 χρόνια.

Το 2018 η καθολική οργάνωση Fronda χαρακτήρισε τη χρήση του αριθμού 666 «σατανική ηλιθιότητα». «Η Κόλαση είναι η άρνηση της ανθρωπότητας. Είναι ο αιώνιος θάνατος και καταδίκη. Μπορείς να γελάς με αυτήν την πραγματικότητα μόνο αν δεν καταλαβαίνεις τι σημαίνει», υποστήριξε σε ένα άρθρο της.

Η νέα λεωφορειακή γραμμή 669 θα ξεκινήσει δρομολόγια στις 24 Ιουνίου, όμως ο Σβάτσικ δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να επιστρέψει η παλιά γραμμή 666 αν το ζητήσουν οι επιβάτες. «Αν η ανταπόκριση είναι μεγάλη και αρκετά ισχυρή για να αποκατασταθεί η παλιά γραμμή, νομίζω ότι θα ακούσουμε τους επιβάτες μας και θα αλλάξουμε τον αριθμό», είπε.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠE

.

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: