Πόλεμος στο Σουδάν: Οι «Γιατροί Χωρίς Σύνορα» καταγγέλλουν κακοποίηση 18 υπαλλήλων τους στο Χαρτούμ

Η μη κυβερνητική οργάνωση «Γιατροί Χωρίς Σύνορα» (MSF) κατήγγειλε σήμερα πως 18 υπάλληλοί της ξυλοκοπήθηκαν και μαστιγώθηκαν από ενόπλους στην πρωτεύουσα του Σουδάν. Σύμφωνα με την ίδια πηγή, η επίθεση σημειώθηκε χθες Πέμπτη την ώρα που μέλη της οργάνωσης παρέδιδαν ιατρικές προμήθειες σε νοσοκομείο στο νότιο Χαρτούμ.

«Ύστερα από λογομαχία σχετικά με τους λόγους της παρουσίας των Γιατρών Χωρίς Σύνορα στην περιοχή, oι ένοπλοι επιτέθηκαν στην ομάδα των MSF, ξυλοκοπώντας και μαστιγώνοντάς τους», ανέφερε η ΜΚΟ. «Συνέλαβαν έναν οδηγό μας, απειλώντας πως θα τον σκοτώσουν, προτού τελικά τον αφήσουν ελεύθερο και αρπάξουν το όχημα», σημειώνεται στην ίδια ανακοίνωση.

Από τις 15 Απριλίου μαίνονται οι εχθροπραξίες μεταξύ του σουδανικού στρατού και των παραστρατιωτικών Δυνάμεων Ταχείας Υποστήριξης (ΔΤΥ).

Οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα δεν διευκρίνισαν πού ανήκαν οι δράστες της χθεσινής επίθεσης. Προειδοποίησαν όμως ότι αν επαναληφθεί ανάλογο περιστατικό, θα είναι δύσκολο να συνεχιστεί η παρουσία τους σε αυτήν την εμπόλεμη ζώνη.

Η κατάσταση στο Σουδάν είναι δραματική, καθώς εκατομμύρια άνθρωποι έχουν σπανίως πρόσβαση σε καθαρό νερό, ιατρική περίθαλψη και άλλες βασικές υπηρεσίες.

Πηγή ΑΠΕ-ΜΠΕ

.

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: