Πόλεμος στην Ουκρανία: Τι ετοιμάζει μετά τα drones- καμικάζι ο Πούτιν;

Ως αιματηρή μετατόπιση στην υψηλή στρατηγική της Μόσχας ερμηνεύεται το χθεσινό, ανηλεές σφυροκόπημα του Κιέβου από τα ιρανικής «καταγωγής» drones – καμικάζι, τα οποία εκρήγνυνται αυτομάτως, μόλις προσεγγίσουν τον προκαθορισμένο στόχο τους και προκαλούν με αυτόν τον τρόπο εκατοντάδες ανθρώπινες απώλειες και ανυπολόγιστες ζημιές.

Τουλάχιστον 28 αντίστοιχα drones- Καμικάζι εξερράγησαν χθες το πρωί ακόμη και σε πολυκατοικίες της ουκρανικής πρωτεύουσας, με αποτέλεσμα τέσσερις Ουκρανοί να βρουν τραγικό θάνατο, εκ των οποίων μία έγκυος. Αν και αργά, τα ιδιαίτερα φθηνά ως προς το κόστος τους, μη επανδρωμένα αεροσκάφη της Τεχεράνης λειτουργούν ως «δολοφονικά εργαλεία», με το Ρώσο Πρόεδρο, Βλαντιμίρ Πούτιν να εγκαταλείπει μετά από επτά μήνες το «στοίχημα» της επιβολής της βούλησής του δια της στρατιωτικής ισχύος, στρεφόμενος τώρα προς την ουκρανική κοινωνία.

Μολονότι ο Ρώσος Πρόεδρος ήταν αρχικά, όπως φαίνεται, πεπεισμένος για τη θετική ανταπόκριση μεγάλου μέρους του ουκρανικού λαού ως προς την προσάρτηση της ανατολικής Ουκρανίας στην Μόσχα, εντούτοις τα όσα διαδραματίστηκαν τους τελευταίους επτά μήνες φαίνεται πως βάρυναν στην απόφαση του Βλαντιμίρ Πούτιν να ανοίξει πυρ ωμά κατά του ουκρανικού λαού, γνωρίζοντας τη διεθνή κατακραυγή.

Η υψηλού ρίσκου, αυτή, κίνηση αποβλέπει στην κορύφωση της κόπωσης της ουκρανικής κοινωνίας από τον πόλεμο, εντείνοντας την κοινωνική πίεση κατά του Ουκρανού Προέδρου, Βολοντιμίρ Ζελένσκι. Αυτό εξηγεί την επανάληψή της και με την ίδια σφοδρότητα δέκα ημέρες μετά την αρχική επίθεση με drones – καμικάζι, που πανικόβαλε τη διεθνή κοινότητα.

Άγνωστα όπλα

Μολονότι οι Ουκρανοί ισχυρίστηκαν ότι κατέστρεψαν 26 drones- καμικάζι σε οκτώ ώρες, εντούτοις τα ιρανικά drones, αν και πολλά σε ποσότητα και φθηνά για τα κοστολόγια της Μόσχας, εντούτοις είναι αμφιλεγόμενα και σε πολύ μεγάλο βαθμό αντιμετωπίσιμα για τους Δυτικούς, κάτι το οποίο δε συμβαίνει με το κυρίως οπλοστάσιο του Ρώσου Προέδρου.

Αντίθετα, η κοινή παρουσία 9000 Ρώσων και Λευκορώσων σε στρατιωτικές ασκήσεις με αφορμή το διμερές σχέδιό τους για την ανάπτυξη μιας «περιφερειακής στρατιωτικής δύναμης» ταρακούνησε τη Δύση, καθώς για σειρά αναλυτών ερμηνεύεται ως στάδιο προετοιμασίας για κάτι μεγαλύτερο, σε σχέση με τις αιματηρές επιθέσεις κατά στόχων, που έχουν προηγηθεί.

Από πλευράς του, το Υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας ανακοίνωσε ότι εξαπέλυσε «μαζική» επίθεση εναντίον στρατιωτικών στόχων και υποδομών ενέργειας σε όλη την Ουκρανία, χρησιμοποιώντας για το λόγο αυτό υψηλής ακρίβειας όπλα χθες το πρωί, τα drones, ωστόσο, δεν φαίνεται να αποτελούν τα μόνα όπλα ακριβείας, που προθερμαίνει η Μόσχα. Στον αντίποδα, οι ρωσικές δυνάμεις έχουν μεταφέρει στη Λευκορωσία, κατά πληροφορίες, βομβαρδιστικά ΜIG31, τα οποία φέρουν τους πυραύλους Kinzhal, δηλαδή ένα από τα πυρηνικά υπερ-όπλα του Βλαντιμίρ Πούτιν.

.

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: