Πόλεμος στην Ουκρανία – Politico: Η Wagner ψάχνει προσωπικό για τις επιχειρήσεις της μέσω αγγελιών σε Twitter και Facebook

Μισθοφόρους διαφόρων ειδικοτήτων για τις πολεμικές της επιχειρήσεις, μεταξύ άλλων στην Ουκρανία, αναζητά μέσω αγγελιών στα social media, η Wagner, σύμφωνα με δημοσίευμα του Politico.

Εξήντα αγγελίες για την πρόσληψη γιατρών, χειριστών μη επανδρωμένων αεροσκαφών, καθώς και ψυχολόγων έχουν αναρτηθεί σε διάφορες γλώσσες, συμπεριλαμβανομένων των ισπανικών και των γαλλικών, σε Facebook και το Twitter, ανέφερε το Politico επικαλούμενο σχετικό ερευνητικό πόρισμα.

Σύμφωνα με την Logically, μια βρετανική εταιρεία κατά της παραπληροφόρησης, οι αγγελίες συγκέντρωσαν 120.000 προβολές τους τελευταίους δέκα μήνες, πρόσθεσε το δημοσίευμα.


Οι αγγελίες της Wagner περιλάμβαναν «πληροφορίες για τις θέσεις που αφορούσαν τους υποψήφιους μαχητές, πληροφορικάριους, οδηγούς και γιατρούς που ψάχνει η ομάδα». Επιλέον, παρουσίαζαν διάφορους αριθμούς τηλεφώνου και λογαριασμούς Telegram ως στοιχεία επικοινωνίας και ανέφεραν ως μηνιαία αμοιβή το ποσό των 2.968 δολαρίων (240.000 ρούβλια), μαζί με την υγειονομική κάλυψη.

Μια αγγελία που είχε αναρτηθεί στα γαλλικά ανέφερε ότι οι εργαζόμενοι της Wagner λαμβάνουν «άδεια με αποδοχές, υγειονομική περίθαλψη, καλά αμειβόμενες θέσεις εργασίας και την ευκαιρία να εργαστούν σε όλο τον κόσμο», ενώ μια άλλη διαφήμιζε την «ασφάλεια ζωής» και την ευκαιρία να εργαστούν για «μια ομάδα που επικεντρώνεται στην αποτελεσματικότητα και τη νίκη».

Ένα tweet στα ινδονησιακά διαφήμιζε πρόσκληση «για εθελοντές από 22 έως 55 ετών για να εργαστούν στην PMC Wagner».


Το δημοσίευμα του Politico σημειώνει ότι οι ερευνητές δεν μπορούσαν να συνδέσουν άμεσα τις αγγελίες με τη Wagner, ωστόσο προσθέτει πως, σύμφωνα με τον επικεφαλής της έρευνας της Logically, η γλώσσα που χρησιμοποιήθηκε ήταν «η ίδια ακριβώς γλώσσα με τους επαληθευμένους λογαριασμούς ττης Wagner σε μέρη όπως το Telegram ή το VKontakte, μια ρωσική υπηρεσία κοινωνικής δικτύωσης.

Σύμφωνα με ανάλυση δυτικού κυβερνητικού αξιωματούχου, τουλάχιστον δύο τηλεφωνικοί αριθμοί που αναφέρονται στις αναρτήσεις «συνδέονται άμεσα είτε με τη Wagner ή με την υπηρεσία πληροφοριών της Ρωσίας».

Όταν ζητήθηκε από το Twitter να σχολιάσει κάτι σχετικά με αυτές τις αγγελίες, απάντησε με ένα αυτοματοποιημένο emoji, ανέφερε το Politico, ενώ εκπρόσωπος της Meta τόνισε ότι η Wagner δεν μπορεί να έχει καμία παρουσία στην πλατφόρμα της, επειδή κατηγοριοποιείται ως «επικίνδυνη» ομάδα.

«Χαρακτηρίσαμε την ομάδα Wagner ως επικίνδυνη οργάνωση, που σημαίνει ότι δεν μπορεί να έχει παρουσία στις πλατφόρμες μας», δήλωσε ο εκπρόσωπος, προσθέτοντας ότι η εταιρεία διαγράφει υλικό που περιλαμβάνει «επαίνους ή ουσιαστική υποστήριξη για τη Wagner όταν το αντιληφθούμε, συμπεριλαμβανομένων των αναρτήσεων που αποσκοπούν στη στρατολόγηση».

.

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: