Πόλεμος στην Ουκρανία: Ο στρατός της χώρας δεσμεύεται ότι δεν θα εγκαταλείψει το Μπαχμούτ

Ο ουκρανικός στρατός δεσμεύθηκε σήμερα να μην εγκαταλείψει την πόλη Μπαχμούτ, στην ανατολική Ουκρανία, ενώ ετοιμάζεται να εξαπολύσει γενική αντεπίθεση κατά των ρωσικών δυνάμεων.

Ο στρατηγός Ολεξάντρ Σίρσκι, διοικητής των ουκρανικών χερσαίων δυνάμεων, υπογράμμισε τη σημασία που αποδίδει το Κίεβο στη διατήρηση του ελέγχου του Μπαχμούτ καθώς συνεχίζονται οι προετοιμασίες για αντεπίθεση, που ο ίδιος ελπίζει ότι θα αλλάξουν τη δυναμική του πολέμου στην Ουκρανία.

Η μάχη για το Μπαχμούτ έχει συμβολική σημασία και τις δύο πλευρές, με την Ουκρανία θα συνεχίζει να κρατά υπό τον έλεγχό της ορισμένα τμήματα της πόλης ύστερα από μήνες σφοδρών συγκρούσεων εναντίον μονάδων του ρωσικού τακτικού στρατού και μισθοφόρων της παραστρατιωτικής οργάνωσης Wagner.

«Μαζί με τους διοικητές, έχουμε λάβει μια σειρά από απαραίτητες αποφάσεις με στόχο τη διασφάλιση της αποτελεσματικής άμυνας και την πρόκληση των μέγιστων απωλειών στον εχθρό», δήλωσε ο Σίρσκι, σύμφωνα με τα σχόλια που δόθηκαν στη δημοσιότητα ύστερα από επίσκεψη σε στρατεύματα που μάχονται στο Μπαχμούτ.

«Θα συνεχίσουμε, παρ’ όλες τις προβλέψεις και τις συστάσεις, να κρατάμε το Μπαχμούτ, να καταστρέφουμε τη Wagner και άλλες μάχιμες μονάδες του ρωσικού στρατού», δήλωσε σε στρατιώτες, σύμφωνα με μαγνητοσκοπημένα αποσπάσματα από την επίσκεψή του. «Δίνουμε στους εφέδρους μας την ευκαιρία να προετοιμαστούν και ετοιμαζόμαστε και οι ίδιοι για περαιτέρω ενέργειες».

Ο Σίρσκι δήλωσε χθες ότι ουκρανικές μονάδες έχουν εκδιώξει ρωσικές δυνάμεις από ορισμένες θέσεις στο Μπαχμούτ. Η οργάνωση Wagner δήλωσε ότι οι μονάδες της έχουν προελάσει στην περιοχή. Το Reuters δεν ήταν σε θέση να επιβεβαιώσει ανεξάρτητα την κατάσταση στο πεδίο της μάχης. Η Ρωσία θεωρεί το Μπαχμούτ, όπου κάποτε ζούσαν 70.000 άνθρωποι, ως εφαλτήριο για την επίθεση σε άλλες ουκρανικές πόλεις.

Το Κίεβο αναμένεται ευρέως να εξαπολύσει σύντομα την αντεπίθεσή του, με την ελπίδα να ανακαταλάβει εδάφη που τελούν υπό την κατοχή ρωσικών δυνάμεων μετά την εισβολή του Φεβρουαρίου του 2022.

Ο Λευκός Οίκος δήλωσε χθες ότι η Ρωσία έχει εξαντλήσει τα στρατιωτικά της αποθέματα και τις ένοπλες δυνάμεις της, με περίπου 100.000 Ρώσους στρατιώτες να έχουν σκοτωθεί ή τραυματιστεί στην Ουκρανία τους τελευταίους πέντε μήνες.

Πηγή: ΑΠΕ — ΜΠΕ

.

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: