Πόλεμος στην Ουκρανία: Νεκρός ο διαβόητος Ρώσος μισθοφόρος Ιγκόρ Μανγκούσεφ

Ο Ιγκόρ Μανγκούσεφ, ένας από τους πιο σκληρούς Ρώσους μισθοφόρους στο μέτωπο της Ουκρανίας, πέθανε σε νοσοκομείο όπου νοσηλευόταν έπειτα από πυροβολισμό που δέχτηκε στο κεφάλι.

Η σύζυγός του είπε ότι ο Μανγκούσεφ είχε πυροβοληθεί από κοντινή απόσταση ενώ περιέγραψε τον θάνατό του ως εκτέλεση.

Ο Μανγκούσεφ, όπως αναφέρει το BBC, ήταν επικεφαλής μιας ομάδας κατά των ουκρανικών drone, η οποία δρούσε στην περιοχή του Λουχάνσκ.

Στο παρελθόν ήταν σε νεοναζιστική ομάδα, ενώ είχε ιδρύσει ομάδα μισθοφόρων που πολεμούσε τους Ουκρανούς από το 2014. Ήταν ακόμη συνεργάτης του ιδρυτή της Wagner, Γεβγκένι Πριγκόζιν, στην πολιτική στρατηγική.

Μεταξύ άλλων υποστήριζε ότι η Ρωσία δεν ήταν σε πόλεμο με την Ουκρανία, αλλά με ένα «αντιρωσικό κράτος», οπότε δεν είχε σημασία πόσοι Ουκρανοί θα σκοτώνονταν. Πέρυσι τον Αύγουστο είχε εμφανιστεί μάλιστα σε εκδήλωση κρατώντας ένα κρανίο που ισχυρίστηκε ότι ήταν Ουκρανού μαχητή που υπερασπιζόταν το εργοστάσιο του Azovstal στη Μαριούπολη.

Ο Μανγκούσεφ είχε πυροβοληθεί προ ημερών σε σημείο ελέγχου στην Καντίβκα, ουκρανική πόλη κατεχόμενη από τη Ρωσία, αλλά σε κάποια απόσταση από το μέτωπο. Σύμφωνα με πληροφορίες τον πυροβόλησαν με εννιάρι στο πάνω μέρος του κεφαλιού υπό γωνία 45 μοιρών.

Επισήμως δεν υπάρχει αναφορά για τις περιστάσεις κάτω από τις οποίες χτυπήθηκε, αν και ο θάνατος είναι υπό διερεύνηση.

Ενας άλλος ακραίος εθνικιστής, ο Πάβελ Γκουμπάρεφ, δήλωσε πάντως ότι όλοι γνωρίζουν ποιοι είναι πίσω από τον θάνατο του Μανγκούσεφ και ότι ο Πριγκόζιν σιωπά.

.

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: