Πόλεμος στην Ουκρανία – Κριμαία: «Τρομοκρατική ενέργεια» η επίθεση στη γέφυρα, λέει ο Πούτιν

Ο Βλαντίμιρ Πούτιν ζήτησε σήμερα την ενίσχυση των μέτρων ασφαλείας στη γέφυρα της Κριμαίας, η οποία υπέστη σοβαρές ζημιές για δεύτερη φορά από μια ουκρανική επίθεση, με τον Ρώσο πρόεδρο να καταγγέλλει μια «τρομοκρατική ενέργεια» που έγινε από την Ουκρανία, λέγοντας ότι η Ρωσία θα απαντήσει.

«Καθώς αυτή είναι η δεύτερη τρομοκρατική επίθεση στη γέφυρα της Κριμαίας, αναμένω συγκεκριμένες προτάσεις για τη βελτίωση της ασφάλειας αυτής της σημαντικής και στρατηγικής σημασίας υποδομής μεταφορών», είπε ο Πούτιν σε μια κυβερνητική συνάντηση που μεταδόθηκε τηλεοπτικά.

Μιλώντας σε αυτή την συνάντηση, ο αντιπρόεδρος της ρωσικής κυβέρνησης Μαράτ Κουσνούλιν δήλωσε ότι η γέφυρα θα επισκευαστεί πλήρως έως την 1η Νοεμβρίου. Τόνισε ότι πυλώνες της γέφυρας δεν υπέστησαν ζημιές από την επίθεση, αλλά ότι ένα τμήμα του δρόμου καταστράφηκε ολοσχερώς και θα πρέπει να κατασκευαστεί από την αρχή.

Πρόσθεσε ότι η οδική κυκλοφορία θα ξαναρχίσει προς μία κατεύθυνση του δρόμου έως τις 15 Σεπτεμβρίου, με την οδική κυκλοφορία και προς τις δύο κατευθύνσεις να έχει αποκατασταθεί έως την 1η Νοεμβρίου. Η σιδηροδρομική γέφυρα δεν υπέστη ζημιές από την επίθεση.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

.

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: