Πόλεμος στην Ουκρανία: Η Wagner αρχίζει να αποσύρει μονάδες από την Μπαχμούτ, λέει ο Πριγκόζιν

H ρωσική μισθοφορική οργάνωση Wagner άρχισε να αποσύρει τις δυνάμεις της από την Μπαχμούτ, ανακοίνωσε ο ιδρυτής της Γεβγκένι Πριγκόζιν, σε βίντεο που δημοσιεύτηκε στο Telegram.

Σύμφωνα με τον Πριγκόζιν, οι μαχητές του θα αποσυρθούν και θα αντικατασταθούν από τον ρωσικό τακτικό στρατό.

«Αποσύρουμε τις μονάδες μας από την Μπαχμούτ. Από σήμερα στις 5:00 το πρωί, 25 Μαΐου, έως την 1η Ιουνίου, οι περισσότερες μονάδες θα μεταφερθούν σε στρατόπεδο στα μετόπισθεν. Παραδίδουμε τις θέσεις μας στον στρατό» είπε σε βίντεο, φορώντας πολεμικό εξοπλισμό και δίπλα σε ένα κατεστραμμένο λόγω πολέμου οικιστικό συγκρότημα.

Το Σάββατο, ο Πριγκόζιν ανακοίνωσε την κατάληψη της Μπαχμούτ, μετά την μεγαλύτερη και πιο αιματηρή μάχη του πολέμου στην Ουκρανία. Ωστόσο, την Κυριακή, η Ουκρανία διαβεβαίωσε ότι οι δυνάμεις της εξακολουθούν να κινούνται στα πλευρά της Μπαχμούτ και σκοπεύουν να περικυκλώσουν την κατεστραμμένη πόλη.

Στο μέτωπο βρέθηκε ο επικεφαλής των χερσαίων δυνάμεων της Ουκρανίας, ο στρατηγός Ολεξάντρ Σίρσκι, που υποστήριξε ότι οι ουκρανικές δυνάμεις ελέγχουν ακόμη ένα «ασήμαντο», όπως παραδέχτηκε, τμήμα της Μπαχμούτ αλλά αυτό θα τους επιτρέψει να μπουν στην πόλη όταν αλλάξει η κατάσταση.

.

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: