Πόλεμος στην Ουκρανία: Η Ρωσία έχει στρατολογήσει περίπου 10.000 κρατούμενους

Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας στρατολογεί φυλακισμένους για τον πόλεμο που διεξάγει η Ρωσία στην Ουκρανία, σύμφωνα με Βρετανούς αναλυτές των υπηρεσιών πληροφοριών, που λένε ότι μόνο έως τον Απρίλιο είχαν υπογραφεί περίπου 10.000 συμβάσεις.

Η Μόσχα άρχισε την διαδικασία αυτή στρατολόγησης στην αρχή του έτους, αναφέρουν οι αναλυτές στην ημερήσια ενημέρωσή τους για το βρετανικό υπουργείο Άμυνας.

Η καμπάνια της Ρωσίας είναι μέρος μιας προσπάθειας να αυξηθεί ο αριθμός των στρατιωτών και να αποφευχθεί η υποχρεωτική επιστράτευση η οποία θα μπορούσε να είναι εξαιρετικά αντιδημοφιλής για την ρωσική κοινή γνώμη, εκτιμά το Λονδίνο.

Πηγές των ουκρανικών υπηρεσιών πληροφοριών και άλλες πηγές, έχουν ήδη αναφέρει ότι το ρωσικό υπουργείο Άμυνας στρατολογεί κρατούμενους. Οι κρατούμενοι, στους οποίους υπόσχονται ότι θα τους δοθεί χάρη ως αντάλλαγμα εφόσον υπηρετήσουν, αποτελούν βασικά «τροφή για τα κανόνια» που θα βοηθήσει τις μονάδες του τακτικού στρατού, λένε οι στρατιωτικοί εμπειρογνώμονες.

Οι φυλακισμένοι είναι η κύρια δεξαμενή μαχητών της ρωσικής ιδιωτικής μισθοφορικής στρατιωτικής εταιρείας «Βάγκνερ» από το καλοκαίρι του 2022, αλλά η «Βάγκνερ» έχει χάσει την πρόσβασή της στο ρωσικό σωφρονιστικό σύστημα μετά την κλιμάκωση της διένεξής της με το κατεστημένο του υπουργείου Άμυνας.

Το βρετανικό υπουργείο Άμυνας δημοσιεύει καθημερινά ενημερώσεις για την πορεία του πολέμου του Κρεμλίνου από την έναρξή του, που βασίζονται σε πληροφορίες των δικών του υπηρεσιών πληροφοριών. Η Μόσχα κατηγορεί το Λονδίνο για εκστρατεία παραπληροφόρησης.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

.

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: