Πόλεμος στην Ουκρανία: Εντολή Ζελένσκι να ελεγχθούν οι επικεφαλής όλων των στρατολογικών γραφείων

Τη σύσταση ειδικής επιτροπής που θα ελέγξει τους επικεφαλής όλων των στρατολογικών γραφείων στην Ουκρανία διέταξε σήμερα ο πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι.

Ύστερα από σύσκεψη με το στρατιωτικό επιτελείο του, ο Ουκρανός πρόεδρος γνωστοποίησε ότι επικεφαλής της επιτροπής θα είναι ο υφυπουργός Άμυνας Ολεξάντρ Παβλιούκ.

Η απόφαση ελήφθη στον απόηχο αποκαλύψεων σκανδάλου διαφθοράς με πρωταγωνιστή τον επικεφαλής ενός στρατολογικού γραφείου. Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Ukrainska Pravda, η οικογένειά του απέκτησε περιουσία και αυτοκίνητα αξίας εκατομμυρίων δολαρίων στην Ισπανία. Ο Ζελένσκι ανακοίνωσε πως έχει διατάξει ήδη την αποπομπή του.

«Έδωσα επείγουσα εντολή να συσταθεί επιτροπή η οποία – σε συνεργασία με τις δυνάμεις επιβολής του νόμου και την Εθνική Υπηρεσία για την Πρόληψη της Διαφθοράς – θα ελέγξει όλους τους επικεφαλής των στρατιωτικών γραφείων σε όλες τις περιφέρειες της Ουκρανίας, ώστε να μην ντροπιάζει κανείς τη χώρα μας και τη μνήμη των ηρώων που έπεσαν στο μέτωπο», δήλωσε ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι σε ανάρτησή του στην πλατφόρμα Telegram.

Ο πρόεδρος της Ουκρανίας ενημέρωσε επίσης ότι συζήτησε με τους επιτελείς του για την κατάσταση στην πρώτη γραμμή των μαχών, τις παραδόσεις οπλικών συστημάτων και τον ρυθμό παραγωγής της ουκρανικής στρατιωτικής βιομηχανίας.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

.

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: