Πόλεμος στην Ουκρανία: Απανωτές επιθέσεις – Απελευθέρωσαν περιοχή υπό ρωσική κατοχή από το 2014

Ο ουκρανικός στρατός εξαπέλυσε επιθέσεις προς αρκετές κατευθύνσεις κατά των ρωσικών δυνάμεων στο ανατολικό μέτωπο και δηλώνει ότι σημειώνει επιτυχίες, ανακοίνωσε σήμερα το υπουργείο Άμυνας.

“Μια επίθεση σε αρκετές κατευθύνσεις ταυτόχρονα” ξεκίνησε σήμερα προς τις τοποθεσίες Ορίχοβο-Βασιλίβκα, Μπαχμούτ, Μπογκντανίβκα, Γιαγκιντέ, Κλιτστσιίβκα, Κουρντιουμίβκα, δήλωσε η υφυπουργός Άμυνας της Ουκρανίας, Χάνα Μάλιαρ, κάνοντας λόγο για “προώθηση προς όλες τις κατευθύνσεις”.

Ο ουκρανικός στρατός ανακοίνωσε ότι οι δυνάμεις του έχουν προωθηθεί κοντά στο Μπαχμούτ, ένα από τα σημαντικά σημεία της μάχης στο ανατολικό μέτωπο, και σε μια περιοχή νοτιότερα.

Η υφυπουργός Άμυνας Μάλιαρ, γράφοντας στο Telegram, είπε ότι μια επίθεση ξεκίνησε κοντά σε μια ομάδα χωριών που περιβάλλουν το Μπαχμούτ — την πόλη που κατέλαβαν οι ρωσικές μισθοφορικές δυνάμεις της Βάγκνερ τον περασμένο μήνα έπειτα από μάχες μηνών.

“Σε όλους αυτούς τους τομείς, έχουμε σημειώσει πρόοδο”, έγραψε η Μάλιαρ.

Ο Ολεκσάντερ Ταρνάνσκιι, διοικητής του νοτίου μετώπου, Ταυρία, δήλωσε ότι οι ουκρανικές δυνάμεις απελευθέρωσαν μια περιοχή κοντά στην Κρασνοχορίβκα, δυτικά του περιφερειακού κέντρου του Ντονέτσκ που ελέγχεται από τις ρωσικές δυνάμεις. Είπε ότι η περιοχή βρισκόταν υπό ρωσικό έλεγχο από τότε που οι αυτονομιστικές δυνάμεις που υποστηρίζονται από τη Μόσχα την έθεσαν υπό τον έλεγχό τους το 2014.

Νωρίτερα σήμερα, ο αρχηγός του γενικού επιτελείου ενόπλων δυνάμεων της Ουκρανίας, στρατηγός Βαλέρι Ζαλούζνι, διαβεβαίωσε τον αρχηγό του γενικού επιτελείου ενόπλων δυνάμεων των ΗΠΑ, στρατηγός Μαρκ Μίλι ότι η ουκρανική αντεπίθεση εναντίον των ρωσικών δυνάμεων συνεχίζεται όπως έχει σχεδιαστεί.

“Συζητήσαμε λεπτομερώς την κατάσταση κατά μήκος όλης της γραμμής του μετώπου. Του είπα για την επίθεση και επιθετικές ενέργειες των μονάδων μας. Τον ενημέρωσα ότι η επιχείρηση προχωρά σύμφωνα με τα σχέδια”, δήλωσε ο Ουκρανός στρατηγός, σύμφωνα με ανακοίνωση.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

.

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: