Πόλεμος στην Ουκρανία: Άγνοια για μια «ειρηνευτική πρωτοβουλία του Βατικανού» δηλώνει το Κρεμλίνο

Το Κρεμλίνο ανακοίνωσε σήμερα ότι δεν γνωρίζει τίποτα για μια ειρηνευτική πρωτοβουλία του Βατικανού για την Ουκρανία.

Ο Πάπας Φραγκίσκος είχε δηλώσει την Κυριακή ότι το Βατικανό συμμετείχε σε διακριτικές προσπάθειες που είχαν σκοπό τον τερματισμό της σύγκρουσης μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας και είναι επίσης έτοιμο να συνδράμει στον επαναπατρισμό των παιδιών από την Ουκρανία, που τα πήγαν στην Ρωσία από ουκρανικά εδάφη που βρίσκονται υπό ρωσική κατοχή.

Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ δήλωσε σήμερα στους δημοσιογράφους ότι η Μόσχα δεν έχει πληροφορίες για αυτή την πρωτοβουλία.

Η εμπλοκή της Γερμανίας στον πόλεμο στην Ουκρανία αυξάνεται λόγω της προμήθειας όπλων, λέει το Κρεμλίνο

Το Κρεμλίνο ανακοίνωσε σήμερα ότι η εμπλοκή της Γερμανίας στον πόλεμο στην Ουκρανία αυξάνεται καθημερινά και το Βερολίνο δεν έχει τρόπο να διασφαλίσει ότι τα όπλα με τα οποία έχει προμηθεύσει την Ουκρανία δεν θα χρησιμοποιηθούν κατά ρωσικών εδαφών.

Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ δήλωσε ότι οι γερμανικές προμήθειες όπλων έχουν χρησιμοποιηθεί ήδη στην περιοχή του Ντονμπάς, την οποία η Ρωσία έχει ανακηρύξει δική της, μια απόφαση που η Ουκρανία και η Δύση έχουν απορρίψει ως παράνομη.

Ο Γερμανός καγκελάριος Όλαφ Σολτς δήλωσε χθες ότι η Γερμανία επέμεινε, όπως και άλλες χώρες μέλη του ΝΑΤΟ, ότι τα όπλα με τα οποία προμηθεύει την Ουκρανία δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται για να πλήττονται ρωσικά εδάφη.

Αλλά ο Πεσκόφ δήλωσε στους δημοσιογράφους: «Πρώτον, η Γερμανία δεν έχει τρόπο να το ελέγξει . Δεύτερον, τα όπλα με τα οποία προμηθεύει η Γερμανία το καθεστώς του Κιέβου ήδη πλήττουν ρωσικό έδαφος, επειδή το Ντονμπάς είναι ρωσική περιοχή».

Ο Πεσκόφ είπε ότι «η άμεση και έμμεση εμπλοκή» της Γερμανίας στον πόλεμο αυξάνεται, προσθέτοντας ότι «ο Γερμανός καγκελάριος πρέπει να το λάβει αυτό ως σημείο αφετηρίας».

Οι δύο περιοχές της ανατολικής Ουκρανίας που είναι ως ενιαία περιοχή γνωστή ως Ντονμπάς αποτελούν το επίκεντρο εχθροπραξιών μεταξύ των ουκρανικών και των ρωσικών ή υποστηριζόμενων από την Ρωσία δυνάμεων από το 2014.

Η Ρωσία τις προσάρτησε μονομερώς πέρυσι, μαζί με άλλες δύο ουκρανικές περιοχές, αν και δεν τις ελέγχει πλήρως.

.

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: