Πόλεμος Ουκρανία: Κατάληψη του Μπαχμούτ σε τέσσερις εβδομάδες, προβλέπει ο επικεφαλής της Wagner

Τα ουκρανικά στρατεύματα εξακολουθούν να προβάλλουν αντίσταση στις ρωσικές δυνάμεις που πολιορκούν την πόλη Μπαχμούτ, για την κατάληψη της οποίας θα χρειαστούν 3-4 εβδομάδες ακόμη, υποστήριξε σήμερα ο Γεβγκένι Πριγκόζιν – ιδρυτής και επικεφαλής της ρωσικής οργάνωσης μισθοφόρων Wagner – σε μήνυμά του στην πλατφόρμα Telegram.

Η νέα εκτίμηση του Πριγκόζιν έγινε λίγες ημέρες μετά τον ισχυρισμό του ότι οι ρωσικές δυνάμεις είχαν καταλάβει την στρατηγικής σημασίας πόλη.

Οι εισβολείς επιδιώκουν να αποκόψουν τις γραμμές ανεφοδιασμού των ουκρανικών στρατευμάτων, κάτι που θα τους επιτρέψει να εισβάλουν στην Μπαχμούτ από διαφορετικά σημεία και να προχωρήσουν στην «καταστροφή βασικών στρατιωτικών στόχων», αναφέρει ο επικεφαλής της Wagner.

Με φόντο δεκάδες τάφους μισθοφόρων του, ο Πριγκόζιν είπε: «Αυτό το νεκροταφείο θα πρέπει μια μέρα να γίνει μνημείο για τις μελλοντικές γενιές», αναγνωρίζοντας ότι οι δυνάμεις του έχουν υποστεί μεγάλες απώλειες στις μάχες των τελευταίων εβδομάδων για την κατάληψη της Μπαχμούτ.

Ο ουκρανικός στρατός υπερασπίζεται σθεναρά τo Μπαχμούτ εδώ και μήνες. Ορισμένα τμήματά της βρίσκονται ήδη υπό ρωσικό έλεγχο, επισημαίνει το Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων (dpa), αλλά οι ουκρανοί στρατιώτες κρατούν τις θέσεις τους στη δυτική πλευρά της πόλης, η οποία είχε πληθυσμό περίπου 70.000 κατοίκων πριν από την έναρξη του πολέμου.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

.

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: