Πωλείται η Yahoo με 4,83 δισ. δολάρια!

Η Verizon Communications ανακοίνωσε ότι συμφώνησε να εξαγοράσει τις βασικές διαδικτυακές δραστηριότητες της Yahoo έναντι περίπου 4,83 δισεκ. δολαρίων σε μετρητά, δίνοντας τέλος στη μακρά διαδικασία πώλησης της εταιρίας.

Η απόκτηση των δραστηριοτήτων της Yahoo θα ενισχύσει την εταιρία υπηρεσιών διαδικτύου AOL, την οποία απέκτησε πέρυσι η Verizon έναντι 4,4 δισεκ. δολαρίων, δίνοντάς της πρόσβαση στα διαφημιστικά τεχνολογικά εργαλεία της Yahoo καθώς και σε άλλα εργαλεία όπως οι μηχανές αναζήτησης, το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο και η αποστολή μηνυμάτων.

Η συμφωνία, που αναμένεται να ολοκληρωθεί στις αρχές του 2017, σηματοδοτεί το τέλος της Yahoo ως εταιρίας λειτουργίας, αφήνοντάς την με ποσοστό 15% στην κινεζική εταιρία ηλεκτρονικού εμπορίου Alibaba Group και μερίδιο 35,5% στη Yahoo Japan Corp.

Οι επενδύσεις της Alibaba και της Yahoo Japan έχουν αξία ύψους περίπου 40 δισεκ. δολαρίων, με τη χρηματιστηριακή αξία της Yahoo να ανέρχεται στα 37,4 δισεκ. δολάρια περίπου βάσει της τιμής κλεισίματος της Παρασκευής.

Σε ανάρτησή της στο Tumblr, η διευθύνουσα σύμβουλος της Yahoo Μαρίσα Μάγιερ ανέφερε ότι σκοπεύει να παραμείνει στην εταιρία, αλλά η Μάρνι Γουόλντεν της Verizon, που θα τεθεί επικεφαλής της νέας εταιρίας, δήλωσε στο CNBC ότι δεν έχει ακόμα αποφασιστεί η νέα ηγετική ομάδα.

Πηγή: newsbeast.gr

texnologia

Tags: , , , ,
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: