Ποιες είναι οι τελικές τιμές στο ανανεωμένο Hyundai i20

Για πρώτη φορά είδαμε το Hyundai i20 το 2008. Η αλήθεια είναι ότι δεν πέρασε απαρατήρητο. Αντίθετα εντυπωσίασε χάρη στην εξαιρετική ποιότητα, την αξιοπιστία και την πρακτικότητά του. Λίγο πριν το τέλος του 2023 ήρθε η ανανέωση.

Το  i20 είναι ένα από τα πιο επιτυχημένα μοντέλα της Hyundai. Τουλάχιστον αυτό δείχνουν οι πωλήσεις σε διεθνές επίπεδο. Με το νέο αναβαθμισμένο i20 η κορεάτικη εταιρία ανεβάζει τον πήχη των απαιτήσεων στην κατηγορία Β. Συνδυάζει πολλές έξυπνες τεχνολογίες, κορυφαίες δυνατότητες συνδεσιμότητας και ένα από τα πιο ολοκληρωμένα πακέτα ασφάλειας στην κατηγορία του προκαλεί αίσθηση.

Το ανανεωμένο i20 έχει κομψή και σπορ σχεδίαση που σε συνδυασμό με τα προηγμένα χαρακτηριστικά συνδεσιμότητας και ασφάλειας γίνεται ακόμη πιο δυναμικό.

Τόσο στο αμάξωμα όσο και στο εσωτερικό του αυτοκινήτου οι ευρωπαίοι σχεδιαστές εναρμόνισαν τις αναλογίες, την αρχιτεκτονική, το στυλ και την τεχνολογία διατηρώντας τον σπορτίφ χαρακτήρα του χάρη στο χαμηλό προφίλ οροφής και το μεγάλο μεταξόνιο.

Στο εξωτερικό του νέου i20 μια τολμηρή πλαϊνή γραμμή και ο μοναδικός σχεδιασμός των κολόνων C δημιουργούν ένα ελκυστικό προφίλ. Το αμάξωμα είναι  κομψό και μοντέρνο. Έχει βελτιωμένο σχεδιασμό. Ο μπροστινός προφυλακτήρας και η μάσκα δημιουργούν ένα κομψό σύνολο με σπορ εμφάνιση.

Το πίσω μέρος διαθέτει επανασχεδιασμένο προφυλακτήρα, μοναδικό σχεδιασμό στα πίσω φώτα καθώς και νέας σχεδίασης ζάντες 16 και 17 ιντσών.

Μια δυναμική φωτεινή υπογραφή υπογραμμίζει τη συνολικά τολμηρή εμφάνισή του, η οποία υπογραμμίζεται από τα πίσω φώτα LED σχήματος Z

Το εσωτερικό χαρακτηρίζεται από μια ευάερη αίσθηση, ενώ ταυτόχρονα το ταμπλό δείχνει σμιλευμένο και ελκυστικό. Ένα ιδιαίτερο σχεδιαστικό highlight είναι τα οριζόντια πτερύγια που καλύπτουν το εμφατικό ταμπλό. Οι δυναμικές αναλογίες βελτιώνουν επίσης την ευρυχωρία και την ορατότητα του μοντέλου.

Είναι εξοπλισμένο με τα χαρακτηριστικά ασφαλείας Hyundai Smart Sense και συμμορφώνεται με τα υψηλότερα ευρωπαϊκά πρότυπα ασφαλείας. Μεταξύ αυτών περιλαμβάνονται το Έξυπνο Σύστημα Υποβοήθησης Ορίου Ταχύτητας (ISLA), το Σύστημα Υποβοήθησης Διατήρησης Λωρίδας (LFA) και το σύστημα Υποβοήθησης αποφυγής εμπρόσθιας σύγκρουσης (FCA) διαθέτει τις λειτουργίες “City”, “Interurban” και “Pedestrian”.

Προαιρετικά διατίθεται και το σύστημα Smart Cruise Control με βάση τo Σύστημα Πλοήγηση (NSCC).με τα πιο σύγχρονα χαρακτηριστικά συνδεσιμότητας που κάνουν την εμπειρία μέσα στο αυτοκίνητο ακόμα πιο άνετη για τους επιβάτες.

Το μοντέλο διαθέτει στάνταρ ψηφιακό πίνακα οργάνων 10,25 ιντσών, USB type-A και USB type-C, δεύτερης γενιάς eCall βασισμένο στο δίκτυο 4G και Over-the-Air (OTA) ενημερώσεις χαρτών. Το νέο i20 συνοδεύεται από δωρεάν τριετή συνδρομή Bluelink και δωρεάν τριετή συνδρομή OTA.

Βελτιωμένο και στην κατανάλωση

Το μοντέλο διατηρεί το σπορ χαρακτήρα του χάρη στη χαμηλή οροφή και το μεγάλο του μεταξόνιο, έχοντας ταυτόχρονα βελτιώσει την αεροδυναμική του μειώνοντας την αντίσταση του αέρα, γεγονός που επηρεάζει θετικά τα δυναμικά χαρακτηριστικά και αυξάνει την οικονομία καυσίμου.

Οι σχεδιαστές πέτυχαν το στόχο τους. Μικρότερη αντίσταση μεγαλύτερη οικονομία στην κατανάλωση.

Κάτω από το καπό «κρύβεται» ένα 48V υβριδικό σύστημα κίνησης που συνδυάζεται άριστα με τον 1.0 T-GDi κινητήρα και το κιβώτιο ταχυτήτων. Ανάλογα με την επιθυμία του πελάτη μπορεί να επιλέξει το i20 με το 7τάχυτο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη (7DCT) ή το 6τάχυτο έξυπνο χειροκίνητο κιβώτιο (iMT), παρέχοντας μια ομαλή και ευέλικτη οδηγική εμπειρία. Σηκώνοντας το πόδι από το γκάζι το iMT μπορεί να αποσυνδέσει τον κινητήρα από το κιβώτιο, εξοικονομώντας αποτελεσματικά καύσιμο καθώς επιτρέπει στο αυτοκίνητο να ρολάρει (λειτουργία coasting).

Επιλογές κινητήρα για βελτιστοποιημένη κατανάλωση καυσίμου

Το νέο i20 προσφέρει δύο επιλογές κινητήρων και δύο επιλογές κιβωτίων ταχύτητας, προσφέροντας ακόμα πιο αποδοτική οδήγηση

Στην κορυφή της γκάμας, διατίθεται ένας κινητήρας 1.0 T-GDi με 100hp. Αυτός μπορεί να συνδυαστεί με ένα 48V υβριδικό σύστημα που έχει σχεδιαστεί για μέγιστη οικονομία και απόδοση, συμβάλλοντας σε μείωση της κατανάλωσης καυσίμου και των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα κατά 3 έως 4%.

Διατίθεται και με τετρακύλινδρο κινητήρα MPi 1,2 λίτρων απόδοσης 84hp και χειροκίνητο κιβώτιο ταχυτήτων πέντε σχέσεων. Αναλυτικά:

1.2 MPi 4-κύλινδρος

Ισχύς: 84hp

Ροπή: 118 Nm

Κιβώτιο ταχυτήτων: 5MT

Επιτάχυνση (0-100 km/h): 13,1 δευτερόλεπτα

Μέγιστη ταχύτητα: 173 km/h

1.0 T-GDi 3-κύλινδρος                  

Ισχύς: 100hp

Ροπή: 172 Nm

Κιβώτιο ταχυτήτων: 6MT / 7DCT

Επιτάχυνση (0-100 χλμ:) 11,4/10,4 δευτερόλεπτα

Μέγιστη ταχύτητα: 188/185 km/h

1.0 T-GDI 48V 3-κύλινδρος (100 PS)

Ισχύς: 100hp

Ροπή: 175 Nm

Κιβώτιο ταχυτήτων: 6 iMT / 7DCT

Επιτάχυνση (0-100 χλμ:) 10,4/11,4 δευτερόλεπτα

Μέγιστη ταχύτητα: 188/185 km/h

Ασφάλεια

Το i20 συνεχίζει να προσφέρει πρακτικότητα και ασφάλεια σε συνδυασμό με εξαιρετικά χαρακτηριστικά άνεσης και ευκολίας. Η αναβαθμισμένη προσθήκη του στη γκάμα i της Hyundai είναι εξοπλισμένη με ακόμα περισσότερα χαρακτηριστικά ασφαλείας Hyundai Smart Sense και έξυπνες τεχνολογίες που συνήθως διατίθενται μόνο σε μεγαλύτερες κατηγορίες.

Στον στάνταρ εξοπλισμό υπάρχει το σύστημα Forward Collision-Avoidance Assist (FCA) με λειτουργίες “City”, “Interurban” και “Pedestrian” προκειμένου να βοηθήσει στον εντοπισμό και την αποφυγή πιθανών ατυχημάτων και το σύστημα υποβοήθησης παρακολούθησης λωρίδας (LFA) διασφαλίζει ότι το αυτοκίνητο παραμένει στην τρέχουσα λωρίδα κυκλοφορίας.

Προαιρετικά διατίθενται συστήματα ασφαλείας, όπως :

  • Το Rear Cross-traffic Collision Assist (RCCA), το οποίο ενεργοποιεί τα φρένα κατά την οπισθοπορεία από χώρο στάθμευσης, εάν εντοπιστεί κίνδυνος σύγκρουσης με άλλα αυτοκίνητα πίσω και στο πλάι.
  • Το σύστημα υποβοήθησης αποφυγής σύγκρουσης σε τυφλό σημείο (BCA) χρησιμοποιεί οπτικές ειδοποιήσεις που εμφανίζονται στους εξωτερικούς καθρέφτες εάν εντοπιστεί άλλο όχημα. Όταν είναι απαραίτητο, το BCA ενεργοποιείται για να αποφευχθεί μια σύγκρουση ή προκειμένου να περιοριστούν οι συνέπειες μιας σύγκρουσης
  • Το έξυπνο Cruise Control (NSCC) χρησιμοποιεί το σύστημα πλοήγησης του αυτοκινήτου για να προβλέπει τις στροφές ή τις ευθείες στους αυτοκινητόδρομους και να προσαρμόζει την ταχύτητα για ασφαλέστερη οδήγηση

Οι μοντέρνοι ιδιοκτήτες του i20 θέλουν  άριστη συνδεσιμότητα αλλά και άνεση. Και τα δύο αυτά τα βρίσκουν στο ανανεωμένο i20 που προσφέρει κορυφαία στην κατηγορία του συνδεσιμότητα με μια σειρά από υψηλής τεχνολογίας χαρακτηριστικά ευκολίας, όπως ψηφιακό πίνακα οργάνων 10,25 ιντσών, USB τύπου-A και USB τύπου-C, δεύτερης γενιάς eCall βασισμένο στο δίκτυο 4G και Over-the-Air (OTA) χάρτες πλοήγησης. Τα Apple CarPlay και Android Auto επιτρέπουν στους πελάτες να κάνουν mirroring των iPhone και Android smartphones τους στην οθόνη. Διατίθεται επίσης ασύρματη φόρτιση smartphone. Τέλος προσφέρει την τελευταία εκδοχή της τηλεματικής Bluelink που έρχεται με δωρεάν τριετή συνδρομή Bluelink και δωρεάν τριετή συνδρομή OTA

Όσον αφορά τους χώρους στο εσωτερικό υπάρχει άνεση και για τους πίσω επιβάτες ενώ ο χώρος αποσκευών από 352 λίτρων με τα πίσω καθίσματα αναδιπλωμένα αυξάνεται στα 1.165 λίτρα.

Ο κ. Andreas-Christoph Hofmann, Vice President Marketing, Product & PR της Hyundai Motor Europe δήλωσε σχετικά:

«Το i20 συμβάλλει καθοριστικά στην επιτυχία των πωλήσεων της Hyundai στην Ευρώπη, χάρη στην εξαιρετική ποιότητα, την αξιοπιστία και την πρακτικότητά του. Όπως πολλά από τα μοντέλα μας κατασκευάζεται στην Ευρώπη, για την Ευρώπη. Το νέο i20 αναδεικνύει την αποφασιστικότητά μας, προσφέροντας μια. Με την αναβάθμιση αυτού του μοντέλου, θέτουμε υψηλότερα τον πήχη στην κατηγορία B».

Όλα τα μοντέλα της Hyundai προσφέρονται με 5 Χρόνια εργοστασιακή εγγύηση και απεριόριστα χιλιόμετρα, πέντε Χρόνια δωρεάν οδική βοήθεια, πέντε Χρόνια δωρεάν ετήσιος τεχνικός έλεγχος και πέντε Χρόνια εργοστασιακή εγγύηση βαφής.

Ας δούμε τώρα τις τιμές που ανακοίνωσε η ελληνική εταιρία και για τα ελληνικά δεδομένα θεωρούνται αρκετά καλές

Ποιες είναι οι τελικές τιμές στο ανανεωμένο Hyundai i20 gr.

now24.gr-auto

Tags: , ,
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: