Πεκίνο: Η πρεσβεία των ΗΠΑ προειδοποιεί για πιθανές τρομοκρατικές απειλές κατά Δυτικών

Η αμερικανική πρεσβεία στο Πεκίνο εξέδωσε οδηγία με την οποία καλεί τους Αμερικανούς πολίτες που βρίσκονται στην κινεζική πρωτεύουσα να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί για πιθανά τρομοκρατικά «χτυπήματα».

Μάλιστα, η διπλωματική αντιπροσωπεία των ΗΠΑ καλεί και τις υπόλοιπες πρεσβείες να προχωρήσουν σε ανάλογη προειδοποίηση, κάτι που έπραξαν οι πρεσβείες της Μεγάλης Βρετανίας, της Ολλανδίας και της Ιταλίας με ανάλογες ανακοινώσεις.

Σύμφωνα με την ενημέρωση, η πρεσβεία έχει «πληροφορίες για πιθανές απειλές κατά Δυτικών» στην περιοχή Σανλιτούν, όπου βρίσκονται καταστήματα και εστιατόρια που συχνάζουν τουρίστες και Δυτικοί. Στην Σανλιτούν, μάλιστα, βρίσκονται και αρκετές πρεσβείες, γεγονός που αυξάνει τον κίνδυνο για τρομοκρατικά «χτυπήματα».

Παρότι, όπως επισημαίνει ο κινεζικός Τύπος, η κινεζική αστυνομία δεν έχει σχολιάσει την πρωτοβουλία των διπλωματικών αντιπροσωπειών, οι τοπικές αρχές μέσω Διαδικτύου σήμαναν τον δικό τους «συναγερμό» για πιθανές απειλές, δίχως να προχωρούν σε περαιτέρω λεπτομέρειες.

Βέβαια, επισημαίνεται πως οι κινεζικές αρχές συνηθίζουν να εκδίδουν τέτοιου τύπου ανακοινώσεις κατά τη διάρκεια των εορτών.

Εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών τόνισε ότι οι τοπικές αρχές θα κάνουν το καλύτερο δυνατό για να διασφαλίσουν την ασφάλεια στους ξένους πολίτες που βρίσκονται στη χώρα.

Στο μεταξύ, μικρή ομάδα ενόπλων αναπτύχθηκε έξω από το εμπορικό κέντρο Ται Κου Λι, στο οποίο φιλοξενούνται καταστήματα αμερικανικών εταιριών, ενώ ισχυρότερη είναι και η παρουσία δυνάμεων έξω από πρεσβείες.

πηγή: protothema.gr

 

karfitsa.gr-Diethni

Tags: ,
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: