Πεδίο «μάχης» το Ισραήλ για την δικαστική μεταρρύθμιση – Χιλιάδες διαδηλωτές στους δρόμους, δεκάδες συλλήψεις

Χιλιάδες διαδηλωτές απέκλεισαν δρόμους σε όλο το Ισραήλ και διαδήλωσαν στο αεροδρόμιο Μπεν Γκουριόν και σε άλλα μέρη νωρίτερα την Τρίτη. Πρόκειται για μία κίνηση που ονομάστηκε «Ημέρα Αντίστασης» ως ένδειξη διαμαρτυρίας για την αμφιλεγόμενη μεταρρύθμιση του δικαστικού συστήματος της χώρας.

Οι αρχές ασφαλείας συνέλαβαν 66 διαδηλωτές για διατάραξη της ειρήνης. Επτά εξ αυτών αφέθηκαν ελεύθεροι, ενώ οι μισοί συνελήφθησαν στο Τελ Αβίβ. Άλλοι 16 συνελήφθησαν σε άλλες περιοχές στα κεντρικά του Ισραήλ και επτά σε μέρη που βρίσκονται κατά μήκος της βόρειας παράκτιας περιοχής της χώρας.

Στο αεροδρόμιο Μπεν Γκουριόν μια ομάδα βετεράνων του πολέμου του Γιομ Κιπούρ ( 6 — 26 Οκτωβρίου 1973)  και το κίνημα διαμαρτυρίας «Χτίζοντας μια εναλλακτική λύση» συγκεντρώθηκαν στην αίθουσα αφίξεων με πλακάτ που έγραφαν «Καλώς ήρθατε στη Γκιλεάδ» και «Ευλογημένος ο καρπός». Πρόκειται για δύο αναφορές στο βιβλίο «Η ιστορία της υπηρέτριας».


Οι διαδηλωτές απέκλεισαν επίσης τον αυτοκινητόδρομο 2 κοντά στη Χάιφα, τον αυτοκινητόδρομο Ayalon στο Τελ Αβίβ, τον αυτοκινητόδρομο 1 κοντά στην Ιερουσαλήμ και την οδό Begin στην Ιερουσαλήμ.

Στην Herzliya, οι διαδηλωτές έστησαν σκηνές και έκαψαν λάστιχα στη μέση του κόμβου HaSira, αποκλείοντας τον δρόμο το πρωί της Τρίτης προτού απομακρυνθούν βίαια από την αστυνομία. Επίσης αποκλείστηκαν οι δρόμοι στο Tirat Hacarmel, το Modi’in και την Binyamina. Η αστυνομία δήλωσε ότι επιχειρούσε στα διάφορα σημεία διαμαρτυρίας προσπαθώντας  να καθαρίσει τους δρόμους και να αποτρέψει τις αναταραχές.

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ:  
Ακολουθήστε το Newsorama.gr