Πάτρα: Στο πλευρό των εργαζομένων του Βρεφοκομείου η Δημοτική Αρχή

Η Δημοτική Αρχή συμπαρίσταται στον αγώνα των εργαζομένων του Δημοτικού Βρεφοκομείου για μόνιμη και σταθερή εργασία με πλήρη δικαιώματα. Σε σχετική της ανακοίνωση αναφέρει τα εξής:

«Είναι αναφαίρετο το δικαίωμά τους στην εργασία, όπως και οι δομές του Δήμου Πατρέων, πρέπει να λειτουργούν απρόσκοπτα για την αποστολή τους, το να ανταποκρίνονται στις αυξημένες κοινωνικές ανάγκες των λαϊκών οικογενειών της πόλης μας.

Τα δικαιώματα αυτά, παρεμποδίζονται από τις συγκεκριμένες πολιτικές που ασκούνται στα πλαίσια της στρατηγικής της Ε.Ε. του Καλλικράτη και των αστικών κομμάτων, που χτυπώντας τη μόνιμη και σταθερή δουλειά και απαγορεύοντας την πρόσληψη προσωπικού, ανοίγουν το δρόμο για ιδιωτικοποίηση δομών και υπηρεσιών του Δήμου, που θα επιφέρουν κέρδη στο κεφάλαιο.

Το Δημοτικό Βρεφοκομείο, αποτελεί θεμελιώδη κοινωνική δομή και θα έπρεπε να εξυπηρετεί πολλαπλάσιες οικογένειες της πόλης μας, οι οποίες λόγω των κοινωνικοοικονομικών προβλημάτων που αντιμετωπίζουν, βρίσκονται σε πλήρες αδιέξοδο.

Στα πλαίσια αυτά και η παρέμβαση της Δημοτικής Αρχής στο αρμόδιο Δικαστήριο, δια του Αντιδημάρχου Διοίκησης Διονύση Πλέσσα,

όπου εκδικάζονται τα ασφαλιστικά μέτρα που έχουν καταθέσει οι εργαζόμενοι του Βρεφοκομείου.

Η Δημοτική Αρχή δηλώνει συμπαραστάτης στα δίκαια αιτήματα τους. Καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες, ενώ με ενέργειες και πρωτοβουλίες διεκδικεί την κατοχύρωση των δικαιωμάτων τους και τη στελέχωση όλων των Υπηρεσιών του Δήμου, με μόνιμο προσωπικό.»

xespao.gr-topika

Tags:
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: