Πάτρα: Παραμένει στη φάτνη ο πατέρας της Μαρίας – "Τα φάρμακα της κόρης μου ή ένεση ευθανασίας" – ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ

Παραμένει για μία ακόμη μέρα, υπό τσουχτερό κρύο στην πλατεία Γεωργίου, στη φάτνη, ο πατέρας της 30χρονης τετραπληγικής, Μαρίας Πουλκουρτζή.

Για δεύτερη μέρα συνεχίζει την απεργία πείνας ο πατρινός Νίκος Πουλκουρτζής. Έχει σταθμεύσει το όχημά του δίπλα στην χριστουγεννιάτικη φάτνη και επι της πλατείας Γεωργίου και δεν φεύγει αν δεν ικανοποιηθούν τα αυτονόητα. Αν δηλαδή δεν του διατεθούν τα φάρμακα που έχει ανάγκη η κόρη του.

Χθες πάντως ο ΕΟΠΥΥ ανακοίνωσε πως τα φάρμακα έχουν δοθεί.

Οι επιγραφές στο όχημα του, δείχνουν την αγανάκτησή και την απόγνωσή του.

«Έχουμε προσπαθήσει να απλοποιήσουμε τις διαδικασίες έτσι ώστε η Μαρία να παίρνει έγκαιρα τα φάρμακά της. Τα φάρμακα υπάρχουν.», δήλωσε ο υποδιοικητής της 6ΥΠΕ, Δημήτρης Κωστακιώτης, μιλώντας στο thebest.

«Ο πατέρας της Μαρίας πρέπει να νοιώθει ασφαλής καθώς τα φάρμακα υπάρχουν. Ταυτόχρονα γίνονται προσπάθειες έτσι ώστε ο φαρμακοποιός να είναι καλυμένος νομικά και να δίνει απευθείας τα φάρμακά που χρειάζεται η Μαρία, από το εξωτερικό. Υπάρχουν και άλλες περιπτώσεις στην χώρα και γίνεται το καλύτερο δυνατό για να εξασφαλιστούν τα απαραίτητα φαρμακευτικά σκευάσματα», συμπλήρωσε ο κ. Κωστακιώτης.

Ο κ. Πουλκουρτζής θέλησε να μας δείξει ένα φωτογραφικό άλμπουμ της 30χρονης σήμερα Μαρίας και από τα παιδικά της χρόνια, λίγο πριν την «χτυπήσει» η σπάνια αυτή ασθένεια -2 περιστατικά σε ολόκληρη τη χώρα. Τότε που έπαιζε, χαμογελούσε και πόζαρε όλο νάζι στον φακό του μπαμπά της. Ενός ήρωα που παλεύει για το παιδί του και ταυτόχρονα είναι ένας νομοταγής πολίτης που πληρώνει και για όλες του τις άλλες υποχρεώσεις.

Γιάννης Πομώνης

xespao.gr-topika

Tags:
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: