Πάτρα: Ο Δήμος τιμά την εξέγερση του Πολυτεχνείου

Ο Δήμος Πατρέων θα τιμήσει και φέτος τον Νοέμβρη του 1973.. Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του «θα τιμήσει τους αγώνες του λαού και της νεολαίας, ενάντια στην στρατιωτικοφασιστική δικτατορία και την κορυφαία στιγμή της αντιδικτατορικής πάλης, την εξέγερση του Νοέμβρη, της οποίας τα συνθήματα «Ψωμί, Παιδεία, Ελευθερία», «Έξω οι ΗΠΑ» και «Έξω το ΝΑΤΟ», παραμένουν επίκαιρα.

Εμπνέουν τους νέους αγώνες για την ανατροπή της αντιλαϊκής πολιτικής της Ευρωπαϊκής Ένωσης, της κυβέρνησης και του κεφαλαίου, δίνουν δύναμη στην αγωνιστική λαϊκή παρέμβαση για ριζικές αλλαγές στο επίπεδο της εξουσίας και της οικονομίας.

Την Δευτέρα 16 Νοέμβρη, η Δημοτική Αρχή θα καταθέσει στεφάνια στο χώρο του Παραρτήματος στις 10 π.μ. και στις 10.30 π.μ. στην παλιά Ασφάλεια (Κανακάρη).

Στις 7 ο απόγευμα της ίδιας μέρας (Δευτέρα 16 Νοέμβρη), ο Πολιτιστικός Οργανισμός του Δήμου Πατρέων, οργανώνει εκδήλωση, αφιερωμένη στην εξέγερση του Πολυτεχνείου και την κατάληψη του Πανεπιστημίου της Πάτρας, στο Δημοτικό Θέατρο «Απόλλων», με ομιλία από την Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Κατερίνα Γεροπαναγιώτη, με απαγγελίες ποιημάτων και προβολή σλάιντς, από τις ημέρες της εξέγερσης».

xespao.gr-topika

Tags: ,
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: