Πάτρα: Nέα καταγγελία δανειολήπτη – "Πήρα καταναλωτικό από ελληνική Τράπεζα, με απειλούν μέσω… Λονδίνου με κατασχέσεις"

Πάτρα: Nέα καταγγελία δανειολήπτη   "Πήρα καταναλωτικό από ελληνική Τράπεζα, με απειλούν μέσω... Λονδίνου με κατασχέσεις"

Και δεύτερη από Πατρινό δανειολήπτη που ενώ είχε πάρει καταναλωτικό από μεγάλη ελληνική βρέθηκε να χρωστάει σε… εισπρακτική εταιρεία του Λονδίνου! Ο 41χρονος Μ.Γ., κάτοικος στην οδό Κανακάρη στην , προσκόμισε το εξώδικο που του εστάλη από την εταιρεία «PRAXIS I FINANCE PLC», με έδρα το (6 Broad Street Place, London EC2M 7JH) η οποία εμφανίζεται ως «ειδικός διάδοχος» της ελληνικής Τράπεζας από την οποία δανειοδοτήθηκε ο 41χρονος.

«Πήρα καταναλωτικό δάνειο το 2006 από μεγάλη ελληνική Τράπεζα. Τα πρώτα το δάνειο εξυπηρετείτο κανονικά και χωρίς καθυστερήσεις. Στα μέσα του 2011 απολύθηκα από την δουλειά μου και έτσι, μην έχοντας πόρους, το δάνειο άρχισε να καθυστερεί», λέει ο Μ.Γ. Και συνεχίζει: «Πρόσφατα έλαβα εξώδικο από μια βρετανική εταιρεία η οποία εμφανίζεται, εν αγνοία μου φυσικά και χωρίς να έχω συναινέσει, κάτοχος του δανείου. Φυσικά αμέσως απευθύνθηκα στο κατάστημα της Τράπεζας από την οποία είχα πάρει το δάνειο ζητώντας εξηγήσεις. Μου τα… μάσαγαν. Έδειχναν… έκπληκτοι και οι ίδιοι».

Στο εξώδικο ρητά αναφέρεται ότι αν δεν τακτοποιηθεί στο σύνολο του και εντόκως το απαιτηθέν ποσό (21.595 ) τότε η βρετανική εταιρεία δηλώνει ότι θα προβεί σε κάθε νόμιμη δικαστική ενέργεια προς διεκδίκηση της απαίτησης της. Κάτι που σημαίνει ότι με βάση το αγγλικό δίκαιο μπορεί ενδεχομένως να προχωρήσει και σε πλειστηριασμό πρώτης κατοικίας!

Να σημειωθεί ότι προ καιρού είχε υπάρχξει αντίστοιχη περίπτωση 65χρονης δανειολήπτριας η οποία, επίσης, είχε λάβει εξώδικο από αγγλική εταιρεία.

Το τελευταίο διάστημα έχει ξεκινήσει μια συζήτηση περί πώλησης των ελληνικών «κόκκινων δανείων» σε ξένα funds. Πάντως, οι πληροφορίες λένε ότι αν τελικώς τα «κόκκινα δάνεια» μεταβιβαστούν σε ξεάν funds τα πράγματα θα γίνουν ακόμα πιο δύσκολα για τους δανειολήπτες. Και αυτό επειδή θα κληθούν από τους νέους πιστωτές τους, τα distress funds, να αποπληρώσουν άμεσα τις καθυστερούμενες οφειλές τους.

Τα κριτήρια που θα χρησιμοποιούν τα funds για την είσπραξη των δανείων θα είναι καθαρά χρηματοοικονομικά και όχι κοινωνικά, όπως αρμόζει την τρέχουσα περίοδο για την .

Δηλαδή, δεν θα λαμβάνουν υπόψη αν ο είναι άνεργος, αν έχει υποστεί περικοπές στα εισοδήματά του κ.λπ.

Οι τράπεζες, λένε τα ρεπορτάζ, εξετάζουν να πωλήσουν δάνεια στεγαστικά, καταναλωτικά και επιχειρηματικά και ο λόγος είναι, ότι θέλουν να καθαρίσουν τα χαρτοφυλάκιά τους από τα κόκκινα δάνεια αλλά να φέρουν «ισορροπία» ανάμεσα σε χορηγήσεις (δάνεια) και καταθέσεις.

Έντονη είναι η ανησυχία, πάντως ότι η ελληνική αγορά δεν είναι έτοιμη να δεχθεί κάτι τέτοιο.

πηγή: thebest

Πάτρα: Nέα καταγγελία δανειολήπτη   "Πήρα καταναλωτικό από ελληνική Τράπεζα, με απειλούν μέσω... Λονδίνου με κατασχέσεις"

xespao

Tags: , , , , , , , , , , , ,
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: