Πάτρα: Κλείνουν τμήματα του 5ου Εσπερινού ΕΠΑΛ – Διαμαρτύρονται καθηγητές και μαθητές

Την έντονη αντίδραση μαθητών και καθηγητών του 5ου Νυχτερινού ΕΠΑΛ της Πάτρας προκαλεί η απόφαση κατάργησης τμημάτων του σχολείου. Η σχολική κοινότητα μαζί με τον αντιδήμαρχο Παιδείας Ανδρέα Αθανασόπουλο, έκαναν χθες το πρωί παράσταση διαμαρτυρίας κατά της απόφασης στον Περιφερειακό Διευθυντή Εκπαίδευσης. Σε σχετική ανακοίνωση αναφέρονται τα εξής:

«Σήμερα (σ.σ. χθες) το πρωί ο σύλλογος διδασκόντων του 5ου ΕΠΑΛ μαζί με μαθητές της Γ΄ τάξης Οχημάτων, το 15μελές του σχολείου, ο Πρόεδρος της Α΄ ΕΛΜΕ Αχαΐας κ. Σιάχος Χρήστος και ο Αντιδήμαρχος Παιδείας κ. Αθανασόπουλος Ανδρέας, παρεβρέθησαν στο γραφείο του Περιφερειακού Δ/ντη Εκπαίδευσης Δυτικής Ελλάδος κου. Γιαννόπουλου Κωνσταντίνου και διαμαρτυρήθηκαν εγγράφως για την μεταφορά των μαθητών της ανωτέρω τάξεως στο 9ο ΕΠΑΛ.

Τι σημαίνει αυτό για τους σπουδάζοντες μαθητές;

Σημαίνει ότι: 1) Είναι προδιαγεγραμμένη η αδυναμία των μαθητών να παρακολουθήσουν τα μαθήματα στο νέο τους σχολείο λόγω αποστάσεως και συγκοινωνιακών δυσχερειών και αυτό αποδεικνύεται διότι δύο μαθητές που φοιτούσαν σε αυτό το σχολείο (9ο ΕΠΑΛ) σε παλαιότερα έτη, ο ένας έχασε την σχολική χρονιά λόγω απουσιών και ο άλλος θα την έχανε εάν δεν γινόταν η μετεγγραφή του στο 5ο ΕΠΑΛ.

2) Μόλις προ μίας εβδομάδος το σχολείο μας (5ο ΕΠΑΛ) έλαβε έγκριση για την λειτουργία του τμήματος, η οποία άλλαξε προ μίας ημέρας. Είναι άξιον απορίας και ταυτόχρονα ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ Η ΕΝ ΛΟΓΩ ΑΠΟΦΑΣΗ, απέναντι στους φοιτώντες, οι οποίοι με μαθηματική ακρίβεια ΟΔΗΓΟΥΝΤΑΙ ΜΕ ΥΠΑΙΤΙΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΕΙΑΣ, στην απώλεια της σχολικής χρονιάς και κατά συνέπεια γι’ αυτούς το πτυχίο γίνεται όνειρο μακρινό. Φαίνεται ότι η Πολιτεία τιμωρεί τους αδυνατούντες και με κοινωνικά κριτήρια αδυνάμους, σε μαρασμό και εξαφάνιση, έτσι απλά διότι μετρά ΑΡΙΘΜΟΥΣ και όχι ΑΝΘΡΩΠΙΝΕΣ ΥΠΟΣΤΑΣΕΙΣ ΜΕ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΥΠΕΡΗΦΑΝΕΙΑ. Η Πολιτεία λοιπόν, εκμηδενίζει το ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΤΗΣ ΜΟΡΦΩΣΗΣ ΤΟΥ ΠΝΕΥΜΑΤΟΣ.

Γι’ αυτό, καλούμε την Πολιτεία στηριζόμενοι στην ευαισθησία που οφείλει να έχει απέναντι στη μόρφωση ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ως κοινωνικό αποκτηθέν αγαθό, να ΑΝΑΚΑΛΕΣΕΙ την απόφασή της.»

xespao.gr-topika

Tags:
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: