Πάτρα: Κατάθεση στεφάνων σε Παράρτημα και Παλιά Ασφάλεια από τη Δημοτική Αρχή

Με κατάθεση στεφανιών, στο πρώην Παράρτημα του Πανεπιστημίου και στην Παλιά Ασφάλεια, τίμησε και φέτος τη μνήμη του Νοέμβρη του 1973, η Δημοτική Αρχή.

Στις 10 το πρωί, ο Δήμαρχος Πατρέων Κώστας Πελετίδης, συνοδευόμενος από την Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Κατερίνα Γεροπαναγιώτη, Αντιδημάρχους, δημοτικούς και διαμερισματικούς συμβούλους, κατευθύνθηκε στο πρώην Παράρτημα, όπου και κατέθεσε στεφάνι.

Ο Δήμαρχος αμέσως μετά την κατάθεση των στεφανιών, δήλωσε: «Ο Δήμος τιμά και φέτος τον Νοέμβρη του ’73. Τιμά τους αγώνες του λαού και της νεολαίας, ενάντια στην στρατιωτική δικτατορία των φασιστών και την κορυφαία στιγμή της αντιδικτατορικής πάλης, την εξέγερση του Νοέμβρη, της οποίας τα συνθήματα «Ψωμί, Παιδεία, Ελευθερία», «Έξω οι ΗΠΑ» και «Έξω το ΝΑΤΟ», παραμένουν ακόμα και σήμερα επίκαιρα, 42 χρόνια μετά. Τα συνθήματα αυτά, εμπνέουν τους νέους αγώνες για την ανατροπή της αντιλαϊκής πολιτικής της Ευρωπαϊκής Ένωσης, της κυβέρνησης και του κεφαλαίου και δίνουν δύναμη στην αγωνιστική λαϊκή παρέμβαση για ριζικές αλλαγές στο επίπεδο της εξουσίας και της οικονομίας».

Ο Δήμαρχος εξέφρασε την συμπαράσταση και την αλληλεγγύη του στο Γαλλικό λαό και τα συλλυπητήριά του στις οικογένειες των θυμάτων, τονίζοντας παράλληλα, ότι ο λαός πρέπει να επαγρυπνεί, γιατί η πείρα λέει, ότι αυτές οι τρομοκρατικές επιθέσεις, χρησιμοποιούνται για την ένταση των πολεμικών ιμπεριαλιστικών επιθέσεων και την επιβολή νέων μέτρων καταστολής σε βάρος των λαών».

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ

Απόψε στις 8 τέλος, ο Πολιτιστικός Οργανισμός του Δήμου Πατρέων, οργανώνει εκδήλωση, αφιερωμένη στην εξέγερση του Πολυτεχνείου και την κατάληψη του Πανεπιστημίου της Πάτρας, στο Δημοτικό Θέατρο «Απόλλων», με ομιλία από την Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Κατερίνα Γεροπαναγιώτη, απαγγελίες ποιημάτων και προβολή σλάιντς από τις ημέρες της εξέγερσης.

xespao.gr-topika

Tags: ,
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: