Πάτρα: Κανονικά άνοιξαν οι κάλπες για τον Β’ γύρο εκλογών της ΝΔ

Χωρίς προβλήματα και καθυστερήσεις εξελίσσεται η εκλογική διαδικασία στα 27 εκλογικά τμήματα της Αχαϊας για την ανάδειξη νέου προέδρου στη ΝΔ. Σις 07.00 το πρωϊ άνοιξαν οι κάλπες και στην Πάτρα , όπως επίσης και σε όλα τα εκλογικά τμήματα του νομού Αχαϊας. Η βροχούλα που από το πρωί πέφτει στην Αχαϊκή πρωτεύουσα δεν φαίνεται να πτοεί τους νεοδημοκράτες.

- Οι κάλπες θα κλείσουν στις 19:00, εκτός αν η συμμετοχή είναι τόσο μεγάλη και χρειαστεί παράταση
- Στις 09:45 στη Θεσσαλονίκη θα ψηφίσει ο Κώστας Καραμανλής
- Στις 10:30 στην Κηφισιά ψηφίζει ο Κυριάκος Μητσοτάκης
- Στο παλιό δημαρχείο του Υμηττού θα ψηφίσει ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης, θα πάει και στο ΕΒΕΑ
- Στις 13:00 στο Βελλίδειο ψηφίζει ο Απόστολος Τζιτζικώστας
- Αισιόδοξος ο πρόεδρος της ΚΕΦΕ Γιάννης Τραγάκης πως θα υπάρχει αποτέλεσμα στις 23:00
- Πώς θα ψηφίσουν οι ψηφοφόροι της Νέας Δημοκρατίας στον δεύτερο γύρο
- Πού στρέφουν το ενδιαφέρον τους οι δύο μονομάχοι για την ηγεσία του κόμματος, Βαγγέλης Μεϊμαράκης και Κυριάκος Μητσοτάκης

Σε εξέλιξη από τις 07:00 το πρωί ο δεύτερος και καθοριστικός γύρος των εκλογών στη Νέα Δημοκρατία από τον οποίο θα προκύψει ο νέος πρόεδρος του κόμματος και ο αρχηγός του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Βαγγέλης Μεϊμαράκης ή Κυριάκος Μητσοτάκης; Δικαίωμα ψήφου έχουν οι 404.000 πολίτες που ψήφισαν και την πρώτη Κυριακή. Όσοι ψηφίσουν θα πρέπει να προσέλθουν στα ίδια εκλογικά κέντρα με την πρώτη φορά. Συνολικά θα στηθούν 1.290 κάλπες σε 883 εκλογικά τμήματα. Όποιος θέλει να ψηφίσει, πρέπει να έχει μαζί του ταυτότητα ή διαβατήριο. Θα πάρουν στα χέρια τους τρία ψηφοδέλτια: ένα για τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη, ένα για τον Κυριάκο Μητσοτάκη κι ένα λευκό.

Αυτή τη φορά, οι ψηφοφόροι θα πρέπει να αναζητήσουν το που ψηφίζουν με βάση το αρχικό του επιθέτου τους, ενώ δεν θα πληρώσουν τα 3 ευρώ της συμμετοχής ούτε και θα συμπληρώσουν την ειδική φόρμα. Ο πρόεδρος της ΚΕΦΕ, Γιάννης Τραγάκης δηλώνει αισιόδοξος πως είναι πιθανό το τελικό αποτέλεσμα να έχει βγει στις 23:00 το βράδυ της Κυριακής. Επίσης, η διασταύρωση των στοιχείων δεν θα γίνει μόνο με φαξ αλλά και με e-mail.

xespao.gr-topika

Tags: ,
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: