Πάτρα: Δημιουργούνται 9 περιφερειακά ιατρεία πρωτοβάθμιας περίθαλψης

Για την ενιαία δομή του περιφερειακού ιατρείου που οργανώθηκε και λειτουργεί στα Ζαρουχλέικα της Πάτρας καθώς και τον ολοκληρωμένο σχεδιασμό πρωτοβάθμιας υγείας που βρίσκεται ήδη στα σκαριά στο Δήμο, μίλησε ο Διοικητής της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας Γιώργος Γιαννόπουλος.

Όπως εξήγησε το πλάνο περιλαμβάνει 9 περιφερειακά ιατρεία σε αντίστοιχες περιοχής της πόλης όπως στα Βραχνέικα, στο Ρίο, στην Παραλία, την Μεσσάτιδα κ.α. ενώ θα συνεχίσουν να λειτουργούν κι εκείνα στην Άνω Πόλη και την Γούναρη. Η πρόβλεψη προσαλατολίζεται στο να είναι χρεωμένες οι πληθυσμιακές ομάδες σε κάποιον οικογενειακό γιατρό. Εκεί θα γίνεται η πρώτη επαφή με το σύστημα και στην συνέχεια ο οικογενειακός γιατρός και η ομάδα του, όταν χρειάζεται κάποια παραπομπή σε άλλη ειδικότητα ή εργαστηριακή εξέταση, θα παραπέμπει τους ασθενείς στην ανάλογη υπηρεσία.

Παράλληλα θα λειτουργεί και το Κέντρο Υγείας Αστικού Τύπου στον Άγ. Αλέξιο όπου αναμένεται να μεταφερθούν το φαρμακείο του ΕΟΠΥΥ και το μικροβιολογικό εργαστήριο από την Γούναρη.

«Στον Άγιο Αλέξιο η δομή θα είναι ενιαία και όχι όπως σήμερα που σε ένα κτίριο υπάρχουν δύο δομές διοικητικά ανεξάρτητες. Στόχος μας δηλαδή είναι να δημιουργηθεί ένα ενιαίο σύστημα για όλο το Δήμο, ένας τύπος ενιαίου δικτύου παροχής πρωτοβάθμιων υπηρεσιών υγείας. Όλα αυτά κατά το μεγαλύτερο μέρος τους θα ολοκληρωθούν μέσα στο 2016. Στον Άγιο Αλέξιο η μεταφορά ευελπιστούμε να ολοκληρωθεί σύντομα. Το πρόβλημα είναι να προσληφθεί προσωπικό κυρίως μη ιατρικό για την στήριξη των δομών αυτών. Αυτό ίσως να μας καθυστερήσει κάπως τα υπόλοιπα είναι τεχνικής φύσεως ζητήματα που θεωρούμε ότι θα τα ξεπεράσουμε σχετικά σύντομα», διαβεβαίωσε ο κ. Γιαννόπουλος μιλώντας «Στο Κόκκινο Πάτρας 107,7″.

Στην παρούσα φάση βασική εκκρεμότητα υπάρχει με τον χώρο όπου θα στεγαστεί το περιφερειακό ιατρείο της Παραλίας και για τον σκοπό αυτό έχει γίνει επαφή με τον Δήμο Πατρέων και γίνεται προσπάθεια να εξευρεθεί σύντομα ένα κτίριο που να καλύπτει τις απαιτούμενες προϋποθέσεις.

Ως προς το ιατρείο των Ζαρουχλεΐκων, στους ήδη υπάρχοντες γιατρούς θα προστεθεί ακόμα ένας ο οποίος θα εφαρμόσει πρόγραμμα προληπτικής ιατρικής, ενώ οι δύο υπηρεσίες που υπάρχουν σήμερα εκεί (μια του ΠΕΔΥ και μια του Δήμου) θα ενοποιηθούν προκειμένου πιο συστηματική και σχεδιασμένη η παροχή υπηρεσιών υγείας προς τον πληθυσμό της περιοχή.

xespao.gr-topika

Tags:
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: