Πάτρα: Aπλήρωτες οι σχολικές καθαρίστριες – Επιστολή του Δήμου στον Φίλη

Με επιστολή του στον Υπουργό Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων Νίκο Φίλη, ο Αντιδήμαρχος Παιδείας και Αθλητισμού του Δήμου Πατρέων Ανδρέας Αθανασόπουλος, του υπενθυμίζει την υποχρέωση του Υπουργείου, να στείλει την πίστωση για την μισθοδοσία των σχολικών καθαριστριών, στις οποίες, παρότι έγινε η περικοπή του 10% από το μισθό τους, όπως το επέβαλε η κυβέρνηση, παραμένουν απλήρωτες.

Στην επιστολή του ο κ. Αθανασόπουλος, αναφέρει τα εξής:

Κύριε Υπουργέ,

«Εκφράζουμε την ανησυχία μας για την κατάσταση που έχει περιέλθει, σε όλους τους τομείς, το Δημόσιο Σχολείο στη χώρα μας και ειδικότερα στο Δήμο μας.

Συγκεκριμένα, ενώ η Σχολική περίοδος διανύει τον 3ο μήνα από την έναρξη της, οι εργαζόμενες στην καθαριότητα των Σχολείων παραμένουν απλήρωτες χωρίς να υπάρχει καμία δέσμευση ή έστω ενημέρωση από το Υπουργείο σας, για το πότε θα αποσταλεί η σχετική απαραίτητη πίστωση για την μισθοδοσία τους, παρόλο που ήδη έχει μειωθεί κατά 10%.

Επειδή αφορά εργαζόμενες των 200 και των 300 ευρώ και οι οποίες μάλιστα, δεν έχουν άλλη πηγή εσόδων για την οικογένεια τους, θεωρούμε επιτακτικά αναγκαίο να αποσταλεί άμεσα η μισθοδοσία τους από το Υπουργείο σας όπως ακριβώς έχει υποχρέωση».

xespao.gr-topika

Tags:
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: