Παρέμβαση του Θεόδ. Αμπατζόγλου στο 8ο Πανελλήνιο Συνέδριο Υγείας – ΕΣΔΥ


Παρέμβαση του Θεόδ. Αμπατζόγλου στο 8ο Πανελλήνιο Συνέδριο Υγείας   ΕΣΔΥ
Ο κ. Θεόδωρος Αμπατζόγλου, πρόεδρος του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου, ξεκίνησε την παρέμβασή του απευθυνόμενος στον υπουργό Οικονομικών, λέγοντας ότι για να προχωρήσει η ζητούμενη αξιοποίηση της κινητής και ακίνητης περιουσίας των ταμείων θα πρέπει να αλλάξει όλο το ρυθμιστικό πλαίσιο.

Χαρακτήρισε τον Ε.Ο.Π.Υ.Υ. ως «γίγαντα με ξύλινα πόδια» καθώς ξεκίνησε με τεράστιο έλλειμμα από το ξεκίνημά του & 2,5 δισ. τα δικά του ελλείμματα. Η στις δαπάνες πρέπει να συνεχιστεί, αλλά και οι προηγούμενοι διοικητές του οργανισμού έκαναν μεγάλα βήματα. 

Εκεί που υστερεί ο Ε.Ο.Π.Υ.Υ. είναι…

… τα έσοδα: δεδομένου ότι το μειώνεται, μειώνεται και το ποσοστό από τον κρατικό προϋπολογισμό που λαμβάνει ο οργανισμός, ενώ μειώνονται και οι ασφαλιστικές εισφορές λόγω της ανεργίας. Επομένως χρειάζεται μια τρίτη πρόσοδος: ο ειδικός φόρος για την που αναδείχθηκε μέσω του συνεδρίου πρέπει να αντιμετωπιστεί με μεγάλη σοβαρότητα. Παράλληλα, αυτό το διάστημα πραγματοποιείται μια έρευνα της κοινής γνώμης, αν δέχεται έναν έμμεσο φόρο με αυτόν τον σκοπό με τα πρώτα αποτελέσματα να δείχνουν θετικά.

Ο κ. Αμπατζόγλου επεσήμανε ότι πρέπει να λυθεί το ζήτημα ρευστότητας των φαρμακείων και της τακτικής πληρωμής για να υποχωρήσει η συνεχόμενη ένταση. Επίσης, τόνισε την ανάγκη να δοθεί προτεραιότητα στην τροφοδότηση του τομέα της υγείας -ιδίως του Ε.Ο.Π.Υ.Υ.- από τα της δόσης προς το άμεσο όφελος της κοινωνίας.


Δείτε το σχετικό video:
FARMAKOPOIOI

http://medispin.blogspot.gr

Παρέμβαση του Θεόδ. Αμπατζόγλου στο 8ο Πανελλήνιο Συνέδριο Υγείας   ΕΣΔΥ

Tags: , , , , , ,
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: