Παρεμβάσεις για ενδυνάμωση της παρουσίας των γυναικών μέσα από την εκλογική διαδικασία

Η Γενική Γραμματέας Ισότητας των Φύλων (ΓΓΙΦ), Φωτεινή Κούβελα, συνεχίζει την δράση της, με παρεμβάσεις για την επίτευξη της ουσιαστικής ισότητας των φύλων νομοθετικά, καθώς και για την ενδυνάμωση της παρουσίας των γυναικών μέσα από την εκλογική διαδικασία.

Η Γενική Γραμματέας Ισότητας των Φύλων (ΓΓΙΦ), Φωτεινή Κούβελα, συνεχίζει την δράση της, με παρεμβάσεις για την επίτευξη της ουσιαστικής ισότητας των φύλων νομοθετικά, καθώς και για την ενδυνάμωση της παρουσίας των γυναικών μέσα από την εκλογική διαδικασία. Η κα. Κούβελα, κατέθεσε στον υπουργό Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Παναγιώτη Κουρουμπλή, το προσχέδιο κειμένου νομοπαρασκευαστικής επιτροπής για την επεξεργασία σχεδίου νόμου για την ουσιαστική ισότητα των φύλων.

Μαζί κατατέθηκε και η αιτιολογική έκθεση, προκειμένου να ελεγχθεί και να κατατεθεί άμεσα στη Βουλή.
Σκοπός του νόμου αυτού, σημειώνει η κ. Κούβελα, είναι να εξειδικεύσει τους κανόνες που απορρέουν από την αρχή της Ισότητας των φύλων και να εξασφαλίσει την εφαρμογή της αρχής της ίσης μεταχείρισης και των ίσων ευκαιριών όλων των μελών του κοινωνικού συνόλου, καθώς και την επίτευξη της ουσιαστικής ισότητας των φύλων στη χώρα μας.

Επιπλέον, η γενική γραμματέας εν όψει της αναθεώρησης της ισχύουσας εκλογικής νομοθεσίας, κατέθεσε πρόταση για την ποσόστωση υπέρ των γυναικών στον υπουργό Εσωτερικών.
Με σκοπό την προώθηση της ουσιαστικής ισότητας των φύλων, προτάθηκε από τη γενική γραμματέα, η εφαρμογή της ποσόστωσης του ενός τρίτου για κάθε εκλογική λίστα κάθε πολιτικού κόμματος και συνδυασμού σε κάθε εκλογική περιφέρεια και όχι συνολικά στην επικράτεια, όπως συμβαίνει σήμερα.

ellada

Tags:
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: