Παραιτήθηκε η επικεφαλής των ευρωβουλευτών του ΠΑΣΟΚ, Μ. Κοππά

Παραιτήθηκε η επικεφαλής των ευρωβουλευτών του ΠΑΣΟΚ, Μ. Κοππά
Την παραίτησή της, όχι από , αλλά από επικεφαλής των ευρωβουλευτών του ΠΑΣΟΚ, στο ευρωκοινοβούλιο ανακοίνωσε με επιστολή της στον Ευάγγελο Βενιζέλο, η Μαριλένα Κοππά.
Όπως εξηγεί, έφτασε σε αυτό το σημείο μετά την απόφαση στο Συνέδριο να αποκλειστούν από το κεντρικό πολιτικό όργανό του τα μέλη του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου που πάντα μετείχαν αυτοδικαίως.
ΟΛΗ Η ΕΠΙΣΤΟΛΗ
Κύριε Πρόεδρε,

Το Συνέδριο του ΠΑΣΟΚ μετά από σχετική εισήγηση αποφάσισε, κατά την ψηφοφορία του καταστατικού, για πρώτη φορά στην ιστορία ελληνικού κόμματος αλλά και ευρωπαϊκού να αποκλείσει από το κεντρικό πολιτικό όργανό του τα μέλη του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου που πάντα μετείχαν αυτοδικαίως, όπως και οι λοιποί, εκλεγμένοι με σταυρό προτίμησης ή μη, βουλευτές.
• Σε μια χρονική στιγμή που η ευρωπαϊκή πολιτική είναι βασική συνιστώσα της εθνικής πολιτικής, και που σε λίγο θα ξεκινήσει η ευρωπαϊκή προεκλογική εκστρατεία για τις ευρωεκλογές του 2014.
• Σε μια περίοδο που η επερχόμενη Ελληνική Προεδρία της Ευρωπαϊκής Ένωσης είναι εθνική υπόθεση και που είναι αναγκαίο να ενώσουμε τις δυνάμεις μας ώστε να πετύχει.
Η εισήγηση της μη συμπερίληψης των Ευρωβουλευτών, είναι αναίτια και ακατανόητη. Η ομάδα των Ευρωβουλευτών του ΠΑΣΟΚ από το 2009 έχει δώσει, εν μέσω κρίσης, σκληρές μάχες σε όλα τα μέτωπα.
• Για να υπερασπιστεί την αξιοπιστία της χώρας όταν αυτή δεχόταν επιθέσεις από παντού.
• Για να παρουσιάσει στη Σοσιαλιστική Ομάδα αλλά και συνολικά στο τις μεγάλες προσπάθειες αλλά και θυσίες του ελληνικού λαού.
• Για να καταστήσει σαφή τη δυσβάσταχτη ευθύνη που ανέλαβε η σοσιαλιστική της χώρας το 2009 για να κρατήσει τη χώρα όρθια και μέσα στην ευρωζώνη.
Όλοι οι Ευρωβουλευτές, μηδενός εξαιρουμένου, έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό σε αυτήν την προσπάθεια.
Η απόφαση του Συνεδρίου στην πράξη απαξιώνει την προσπάθεια αυτή.

Για το λόγο αυτό, κύριε Πρόεδρε, υπερασπιζόμενη αυτή τη σκληρή δουλειά που γίνεται καθημερινά και σε πολλαπλά επίπεδα καθώς και για λόγους αρχής, προσωπικής και πολιτικής ευθιξίας, παραιτούμαι από τη θέση της επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Παραμένω στρατευμένη στις τάξεις του ΠΑΣΟΚ και ενεργό μέλος της Ομάδας των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Σε κάθε περίπτωση, το εθνικό καθήκον για την υπεράσπιση της χώρας στις δύσκολες αυτές στιγμές είναι και πρέπει να είναι απόλυτη προτεραιότητα για όλους μας.

Με ,
Μαριλένα Κοππά
Ευρωβουλευτής ΠΑΣΟΚ

Παραιτήθηκε η επικεφαλής των ευρωβουλευτών του ΠΑΣΟΚ, Μ. Κοππά

Tags: , , , , ,
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: